Imagine Dragons beznadějně vyprodaní? Skvělá zpráva pro fanoušky!

Imagine Dragons

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. listopadu 2021 21:03

Skupina Imagine Dragons vyprodala během několika dnů lístky na svůj koncert konaný 30. května příštího roku v pražských Letňanech a přidala druhý konaný o dva dny dříve. Cenou Grammy oceněná americká rocková kapela by tak měla zahájit své evropské Mercury Tour v Praze 28. května.

ČTK o tom za pořádající agenturu Fource a Live Nation informoval Viktor Palák. "Turné se uskuteční v rámci propagace nového alba Imagine Dragons s názvem Mercury – Act 1, které vyšlo začátkem letošního září. Nahrávku vzniklou ve spolupráci s věhlasným producentem Rickem Rubinem, jenž se v minulosti podílel na nahrávkách Linkin Park nebo Red Hot Chili Peppers, předznamenala dvojice singlů Cutthroat a Follow You," sdělil Palák.

Imagine Dragons jsou jednou z neúspěšnějších rockových kapel 21. století. Dohromady prodali přes 100 milionů alb a například na streamovací službě Spotify jsou třináctým nejsledovanějším umělcem vůbec. Podle magazínu Billboard mají na svém kontě tři nejlepší rockové skladby desetiletí - Believer, Thunder a Radioactive.

V České republice vystoupili Imagine Dragons zatím čtyřikrát. Ještě před osmi lety jim stačil při vystoupení v Praze klub SaSaZu, o tři roky později již jejich mixu rocku, alternativy, popu a elektroniky aplaudovala vyprodaná pražská O2 arena. V červenci 2017 zahráli Imagine Dragons na ostravském multižánrovém mezinárodním hudebním festivalu Colours of Ostrava. O rok později v pražské O2 areně v rámci světového turné představili své tehdy nové album Evolve.

Témata: Imagine Dragons