Queenie mají za sebou zásadní koncert: O2 arena bouřila!

Pro ty, kterým utekl brněnský koncert skupiny Queenie a jeho úžasná atmosféra, přinášíme fotoreportáž 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

4. září 2021 12:02

Česká revivalová kapela Queenie v pátek na koncertu v pražské O2 areně představila v premiéře svou show s názvem Queen Relived, kde zazněly slavné písně z dílny britské skupiny Queen. Největší pražská hala se představením otevřela koncertům poprvé po osmnáctiměsíční pauze související s epidemií covidu-19.

Představení české skupiny v čele s frontmanem Michaelem Kluchem sledovalo asi 13.000 diváků. Queenie v Praze zahraje ještě v sobotu a neděli.

Kapela koncert zahájila hitem One Vision, který zahrála stejně jako ostatní písně v původních aranžích i tóninách a za doprovodu světelné show a vizuálních projekcí v pozadí. Následovaly skladby jako Another one bites the dust, I want to break free nebo Radio Ga Ga. Kluch je zazpíval v bílém nátělníku nebo v saku s ramenními vycpávkami a s typickými gesty zpěváka Freddieho Mercuryho. S duetem Under pressure, kterou v originále Mercury nazpíval spolu s Davidem Bowiem, Kluchovi vypomohl zpěvák Jan Kopečný. Zazněl i hit Barcelona, kde se v partu Montserrat Caballé představila sólistka Národního divadla Petra Alvarez. Jeden z největších hitů Queen - Bohemian Rhapsody, kterou napsal Mercury v 70. letech, zazpíval Kluch na plošině nad hlavami lidí v publiku.

Hity jako I want it all nebo The show must go on si mnozí v hledišti zazpívali spolu se zpěvákem Kluchem i přes to, že na obličejích měli nasazené roušky a respirátory. Ty byly pro vstup do koncertní haly povinné stejně jako potvrzení o bezinfekčnosti. Mnozí z diváků, stojících u pódia nebo u dvou několikametrových mol křižujících se uprostřed haly, tancovali a skandovali. Právě snaha umožnit lidem zazpívat si „v kotli“ pod vyvýšeným jevištěm vedla loni organizátory k dalšímu posunu termínů konání už jednou odložených koncertů. Důvodem rozhodnutí přeložit vystoupení bylo vládní bezpečnostní opatření, podle kterého tehdy nemohli být na hudební produkci žádní diváci na stání. V hledišti se dnes zpívaly i písně We are the champions a Who wants to live forever, kterými kapela své zhruba dvouhodinové vystoupení zakončila.

Velkoryse pojatou scénu navrhl Martin Hruška, který se podílel například na podobě koncertů Karla Gotta či Madonny. Členové tuzemské revivalové kapely se procházeli po pódiu vysokém 21 metrů, 55 metrů dlouhém a širokém 33 metrů. Zahrály si na něm i členky smyčcového tria Inflagranti, které bylo předskokanem skupiny.

Show Queen Relived se měla původně konat v květnu a pak v prosinci loňského roku.

Témata: skupina Queenie