Sledovali jsme ŽIVĚ: Ceny Anděl 2017 ovládla skupina J.A.R.

hudební ceny

Autor: Hrušková, stars24.cz

20. března 2018 22:52

20. března od 21 hodin se udělovaly, v pražském Fórum Karlín, Ceny Anděl 2017. Mezi favority letošního ročníku patřily kapely Mirai a J.A.R. Tři nominace získal David Stypka, jednu z nich je za duet se zpěvačkou Ewou Farnou. Diváci se během večera mohli těšit z vystoupení skupiny Chinaski, Bena Christovaa nebo Jiřího Korna. Absolutním vítězem udílení cen, se stala skupina J.A.R., která si odnesla tři sošky zlatého Anděla.

Ceny Anděl jsou udělovány Českou hudební akademií již od roku 1991. Sošku Anděla navrhl Jaroslav Róna v roce 1997. Tento rok přinesl jednu novinku. O vítězích rozhodovala nejen Česká hudební akademie, ale také členové Síně slávy společně s hudebníky, kteří cenu obdrželi v minulých letech. Celým večerem provázel moderátor Libor Bouček.

O první vystoupení se postarali Jiří Korn a Ben Christovao. Ti vystoupili společně a všechny překvapila kombinace právě těchto dvou interpretů. Musíme však uznat, že jim to spolu opravdu ladilo.

Cenu Anděl za videoklip roku získala Barbora Poláková za video Po válce. Ocenění předávali herečka Tereza Voříšková a zpěvák Ondřej Brzobohatý. Barbora přišla cenu převzít spolu s tvůrci a ze srdce děkovala všem, kteří s ní spolupracovali.

Skupinou roku 2017 se stala J.A.R.  Cenu předával Petr Janda a zpěvák kapely Jelen Jindra Polák. Slovo při děkovné řeči dostal kapelník skupiny, který se prý nejvíce přičinil o ocenění.

Dalším vystoupení večera byla píseň Dobré ráno milá, která je duetem Ewy Farné a Davida Stypky. Dílo je také nominováno jako skladba roku 2017.

Cenu za sólovou interpretku roku 2017 získala Debbi za album Break. Sošku Anděl předávala zpěvačka Lenny a zpěvák Janek Ledecký. Lenny se během předávání zeptala Janka na jeho dceru Ester Ledeckou, jak je na tom se zpěvem. Ten vyřídil, od úspěšné sportovkyně, pozdravy divákům. 

Třetím vystoupením byla skupina Mirai, která patří mezi favority letošního ročníku. S písní Pojď, zapomenem potěšili všechny diváky. Na jejich vystoupení navazovalo další a to skupiny Chinaski, která zazpívala píseň Potkal jsem tě po letech.

O další vystoupení se postarala zpěvačka Barbora Poláková se svým novým hitem Vono. Barbora je již držitelka ceny Anděl 2016 a nyní i roku 2017, za nejlepší videoklip.

Cenu Anděl 2017 za objev roku získala skupina Mirai za album Konnichiwa. Ocenění přišli předat ředitel rádia Impuls a zpěvák skupiny Lake Malawi Albert Černý.  

Ocenění za skladbu roku převzala skupina J.A.R. s písní Zhublas. Cenu předával Ondřej Soukup a zpěvák skupiny Tata Bojs Jiří Burian. Kapela se přiznala, že hit vznikl ve dvě ráno a nikdy si nepomysleli, že může získat cenu Akademie. 

Sólovým interpretem pro rok 2017 se stal David Stypka za album Neboj. Cenu Anděl předával zpěvák Vojta Dyk, který při té příležitosti zazpíval českou hymnu.

Cenu za album roku 2017 dostala kapela J.A.R s názvem Eskalace dobra. Ocenění předávali zpěvačka Marie Rottrová a zpěvák Matěj Rupert. Skupina se tak stala absolutním vítězem letošního roku Ceny Anděl.

Posledním vystoupením večera byla skupina J.A.R, která proměnila tři nominace ve vítězství. Své sošky Anděla mají z kategorií Skupina roku, Skladba roku a Album roku. Stali se nejúspěšnějším interpretem večera.

Témata: Ceny Anděl