Pokémon se vrací, Ryan Reynolds bude Pikachu!

Pokémon: Detektiv Pikachu

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. dubna 2019 10:34

Určitě i spousta Čechů, kteří u sledování animovaných pokémonů vyrůstali, nedočkavě vyhlíží hraný film Pokémon: Detektiv Pikachu. Do českých kin má snímek dorazit za měsíc. Na co se můžeme těšit?

Už za necelý měsíc bude mít i v tuzemských kinech premiéru hraný film Pokémon: Detektiv Pikachu. Snímek vznikl na podkladě videohry Detective Pikachu od společnosti Nintendo, hodlá však těžit i z nedávné obnovené vlny zájmu o značku, která souvisela s veleúspěšnou hrou Pokémon Go.

Shodou okolností už původní seriál z roku 1997, při jehož sledování vyrostla spousta Čechů, byl inspirován o rok starší videohrou pro Nintendo. Animovaný seriál je mimochodem v produkci dodnes a odvysíláno bylo už více než tisíc epizod.

O čem má být chystaný hraný film? Tim je neúspěšným trenérem pokémonů, když se jednoho dne ztratí jeho otec, úspěšný detektiv Harry Goodman. Syn se rozhodne zjistit, co se s ním stalo, načež mu během vyšetřování zkříží cestu roztomilý Pikachu.

Chlapec je však obdařen mimořádnou schopností, žlutému pokémonovi, kterého nadaboval „Deadpool“ Ryan Reynolds, totiž rozumí každé slovo, zatímco všichni ostatní slyší jenom otravné „pika, pika“.

Zajímavostí je, že na filmu se podílel jeden z fanoušků, který před lety zveřejnil své kresby realisticky vypadajících pokémonů. Náhodou je viděl jeden z producentů, který se autora zeptal, zdali by chtěl na filmu pracovat. RJ Palmer tuto nabídku přijal.

Teprve se však ukáže, zdali udělal dobře. Třeba Scott Mendelson z americké verze časopisu Forbes předpovídá filmu velký úspěch. Pokémon: Detektiv Pikachu má podle něj velkou šanci stát se prvním kasovním trhákem v hollywoodské historii, který vychází z videohry. Definitivně jasno o tom bude zhruba za měsíc.

Témata: Pokémon: Detektiv Pikachu filmy