Jim Carrey a Ježek Soník! Bude to úspěšná kombinace?

Ježek Soník (Sonic)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. dubna 2019 16:04

Ježek Soník se utká s Jimem Carreyem. Takový bude ve zkratce děj připravovaného filmu se známou postavičkou z videoher, která je v USA známá pod jménem Sonic the Hedgehog. Snímek dorazí do kin v zimě, přesto už se stal terčem kritiky.

Ježek Soník (nebo Ježek Sonic, jak chcete) se už letos dočká svého vlastního filmu. Půjde o hranou adaptaci, kterou režíruje na Oscara nominovaný režisér Jeff Fowler a podílejí se na ní i producenti série Rychle a zběsile. Snímek má zamířit do kin na počátku listopadu a někteří diváci jsou už nyní plní očekávání.

Dozajista se totiž těší i na komika Jima Carreyho, který má ztvárnit hlavního záporáka Dr. Robotnika. Sám Carrey už o filmu prozradil, že bude podle jeho názoru plný napětí a srozumitelný pro různé věkové skupiny, čímž měl nejspíš na mysli děti i dospělé.

Loni v prosinci si však připravovaný film vysloužil spoustu kritiky, k čemuž stačilo pouhé zveřejnění plakátu. Podle některých lidí vykreslili tvůrci oblíbenou postavu jako „nepřirozeně svalnaté monstrum“, které vzbuzuje strach. Autoři filmu si tak o sobě už s ročním předstihem vyslechli spoustu nepěkných věcí.

Co je vlastně Ježek Soník zač? Jde o hlavní postavu videoher ze série her firmy Sega, první z nich byla vydána v roce 1991. Mělo jít o rivala Super Maria, který byl tváří konkurenční společnosti Nintendo. Časem se postavička ježka dostala i do komiksů, animovaných seriálů a knih. Jen her se však prodaly miliony kopií.

Soník je schopen vyvinout rychlost vyšší než rychlost zvuku, na čemž stály nejen videohry, ale půjde i o klíčovou věc v připravovaném filmu. V něm bude Ježek s pomocí maloměstského šerifa Toma Wachovskiho bojovat v San Franciscu proti Dr. Robotnikovi, kterého ztvární Carrey.

Témata: Ježek Soník (Sonic) Jim Carrey