Bohemian Rhapsody 2 bez Freddieho Mercuryho? O čem bude pokračování?

Rami Malek 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. března 2019 15:43

Tvůrci Bohemian Rhapsody možná až v těchto dnech zjistili, jak si „zavařili“. Fanoušci totiž volají po druhém dílu životopisného filmu o Queen a Freddiem Mercurym, manipulace s realitou ale nechala scénáristy v dost nekomfortní situaci. O čem by mohlo pokračování být?

Již včera jsme vás informovali o tom, že se éterem šíří spekulace o druhém díle Bohemian Rhapsody. Každopádně server Slash Film kontaktoval jednoho z producentů snímku Grahama Kinga, který vyvrátil, že by kdokoliv na „dvojce“ pracoval. Přesto třeba známý hudební server Rolling Stone neváhal a nastínil, o čem by mohl další díl vlastně být.

I první verze možného příběhu počítá s titulem vycházejícím z diskografie Queen, a to The Show Must Go On. Film by plynule navázal na „jedničku“, která skončila triumfiálním koncertem na Live Aid, rokem 1986, kdy kapela Queen vyrazila na poslední turné k albu Kind of Magic. Následovaly by Mercuryho poslední roky života, které legendární frontman zasvětil nahrávání hudby (Queen stihli ještě 3 alba).

Rolling Stone rovněž přišel s nápadem, že by se filmaři mohli inspirovat druhým dílem Kmotra a děj „dvojky“ umístit do doby, než začal příběh Bohemian Rhapsody. Ideálně by vyprávěli příběh o tom, jak se Freddie narodil na Zanzibaru, odkud jeho rodina utekla před hrůzami krvavé revoluce do Londýna, kde objevil rockovou hudbu.

Relativně logicky se jeví i třetí verze, kterou by odstartoval vzpomínkový koncert na Mercuryho, který se uskutečnil v roce 1992. S přesností na časové ose si ale tvůrci Bohemian Rhapsody hlavu nedělali. Tady by tvůrci mohli vyprávět příběh toho, jak se zbývající členové Queen vypořádali s odchodem frontmana, jak jeden odešel do důchodu a dva se naopak snažili pokračovat.

Další nápady už jsou spíš přitažené za vlasy. Film o spojení Queen se zpěvákem Adamem Lambertem moc nedává smysl. Proč by totiž někdo chodil do kina, když se na tuhle spolupráci může naživo podívat na koncertě. Poslední idea „filmu o filmu“, tedy o tom, jak složité bylo natáčení Bohemian Rhapsody, zní jako fantasmagorie.

Je vůbec otázka, zdali by tvůrci Bohemian Rhapsody měli o natáčení pokračování zájem. Naopak někteří producenti by se nejspíš s chutí do „dvojky“ pustili, vždyť původní snímek jim přinesl čtyři Oscary, ale hlavně nevídaný zisk ve výši přes 870 milionů dolarů.

Témata: film Bohemian Rhapsody Freddie Mercury skupina Queen