Johnny Depp končí v Pirátech z Karibiku! Co řeknou diváci na pokračování?

Johnny Depp 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. února 2019 15:31

Disney chystá restart populární ságy Piráti z Karibiku. Pokud se ale těšíte na návrat Johnnyho Deppa v roli Jacka Sparrowa, máme pro vás špatnou zprávu. Tvůrci se rozhodli, že šestý film se už obejde bez něj.

Loni v říjnu oznámila společnost Disney, že o nový díl Pirátů z Karibiku se postarají scénaristé obou dílů komiksového Deadpoola. Vznesla také požadavek, aby šlo o totální restart celé ságy, bez Johnnyho Deppa a postavy Jacka Sparrowa.

Jak došli producenti k tomuto rozhodnutí? Výnosy filmů postupně klesaly, navíc se neúnosně zvyšoval rozpočet natáčení, jen Deppův honorář přišel Disney na těžko uvěřitelných 90 milionů dolarů. Silné a zaběhnuté značky Pirátů z Karibiku, která vzešla z atrakce v Disneylandu, se však vzdát odmítly.

Nový pirátský příběh se má točit kolem pirátky Redd, jejímž předobrazem byla opravdová pirátka Anne Bonny. Původně zamýšlení scénáristé nicméně po pár měsících celý projekt opustili. Vzhledem k úspěchu zmiňovaného Deadpoola je to opravdu škoda a bude zajímavé sledovat, jak se s tím studio vypořádá.

Úspěch nového filmu pirátské ságy tak nyní závisí na nalezení kvalitní náhrady. Jinak hrozí, že šestí Piráti z Karibiku budou propadákem, na jaký nejsou filmoví diváci z dob Johnnyho Deppa zvyklí. Role kapitána Jacka Sparrowa přinesla Deppovi kromě stovek milionů dolarů i nominaci na Oscara a jakýsi restart jeho někdejší úspěšné kariéry.

O nejistém osudu Pirátů vypovídají i některé spekulace, údajně se totiž mluvilo i o vzniku seriálu. Pro ten by se však mnohem hůř sháněly peníze, které jsou potřeba na náročné natáčení na širém moři nebo tvorbu speciálních efektů. Bez nich už si diváci Piráty z Karibiku neumí představit.

Témata: film Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta Johnny Depp filmy studio Disney