Ženy v běhu doběhly na vrchol! Jsou nejúspěšnějším filmem české historie!

Premiéra filmu Ženy v běhu 20

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. února 2019 12:55

Ačkoliv na filmovém plátně maratonské rekordy rozhodně nepřekonávají, v kinech se jim zápis do historických tabulek podařil. Komedie Ženy v běhu slaví už po čtyřech dnech nevídaný úspěch, překonala totiž všechny snímky, které u nás kdy vznikly.

Komedie režiséra a scénáristy Martina Horského vstoupila do českých kin 31. ledna a za první čtyři dny ji v českých sálech vidělo přes 177 tisíc diváků, kteří zanechali na pokladnách za lístky 26 803 064 korun. Právě to je rekordní údaj, žádný jiný film za úvodní čtyři dny promítání nevydělal tolik.

Doposud byla nejúspěšnějším snímkem vánoční pohádka režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně 2, která za stejné období vydělala lehce přes 25 milionů korun. Primát si udržela, alespoň co se návštěvnosti týče. Na počátku prosince 2016 ji totiž shlédlo 188 tisíc lidí.

„To, že Ženy v běhu doběhnou daleko, jsme očekávali, vždyť je to nejlepší tým,“ říká pro stars24.cz Petr Slavík ze společnosti CinemArt, která filmu poskytuje distribuční zázemí. „To, že hned vyrazí na ten nejvyšší vrchol a ani se přitom nezadýchají, jsme si přáli, ale až tak úplně jistí jsme si nebyli,“ dodává.

V nové komedii excelují Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Ondřej Vetchý, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková, Vladimír Polívka a Martin Hofmann. Ač se její ústřední zápletka točí kolem maratonu, mnohem víc jde během půldruhé hodiny o mezilidské vztahy, hlavně ty romantické.

„Nyní jim přejeme, aby jim zbylo ještě hodně sil i do dalších dnů. Jejich maraton přeci není sprint, ale je to běh vytrvalostní a tedy na dlouhou trať,“ přeje si Petr Slavík ze společnosti CinemArt.

Nejúspěšnějšími filmy v historii českých kin zůstávají snímky z americké produkce, které obsazují prvních osm příček žebříčku tržeb v prvních čtyřech dnech. Vůbec nejvíce vydělal film Star Wars: Síla se probouzí, jehož tvůrci si v České republice přišli na více než 37 milionů korun.

Témata: film Ženy v běhu filmy CinemArt