Co spojuje snímky Přání Ježíškovi a Přání k narozeninám?

Z filmu Přání k narozeninám

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. ledna 2023 20:44

Komedie Přání k narozeninám je v krátké době už druhým filmem slovenské režisérky Marty Ferencové s tématikou přání. Tím prvním byl snímek Přání Ježíškovi, který uvedla televize Nova na svých obrazovkách premiérově 2. prosince. Na něj volně navazuje Přání k narozeninám. Tento snímek dorazí do kin 19. ledna.

„Opravdu navazuje jen velmi volně,“ vysvětlil producent filmu Adam Dvořák. „Rozhodně to nejsou dva filmy z jedné série. Stejně jako předchozí Přání Ježíškovi bude tenhle film o přáních, která mají snad všichni. Každý si přece něco přeje. A to je, kromě stejného týmu a několika herců, jejich hlavní spojující prvek.“

Několika stejnými herci míní Adam Dvořák herečky Evu Holubovou a Veroniku Khek Kubařovou či Jaroslava Duška, kteří si zahráli už v Přání Ježíškovi. Jejich postavy pak doplní například David Švehlík, coby bývalý manžel Veroniky Khek Kubařové, Igor Orozovič jako syn Evy Holubové a Jaroslava Duška, který skrývá své tajemství, nebo Tomáš Klus, jenž naopak neskrývá vůbec nic.

„Mám pocit, že to celé vzniklo na základě lehké zápletky, kterou máme v Přání Ježíškovi. Ta přinesla nějaký základ, ale jinak je to úplně jiný příběh,“ dodala Veronika Khek Kubařová, která se na place setkala také například s Jaroslavem Pleslem, Matějem Hádkem, Simonou Babčákovou nebo dětskými herci Valentýnou Bečkovou, Jakubem Bartákem či Nico Klimkem.

Scénář tohoto filmu napsal Adam Dvořák společně s režisérkou Martou Ferencovou, která má na svém kontě snímky jako Všechno nebo nic nebo Příliš osobní známost. „Do scénáře se dostaly vlastní zážitky Marty i moje. Pevně ale věřím, že se ve filmu najde svým způsobem každý z nás. A že na něj diváci přijdou do kina. Dáme jim totiž hezký dárek – film nejen k narozeninám,“ doplnil producent a scenárista, který na filmu pracoval také jako střihač.

Snímek Přání k narozeninám, jehož hrdým mediálním partnerem je server stars24.cz, dorazí do kin 19. ledna.

Témata: film Přání Ježíškovi film Přání k narozeninám