Do kin míří nová pohádka Princ Mamánek, srdcový projekt Jana Budaře!

Jan Budař vystoupí na festivalu Songfest 2

Autor: ČTK

25. října 2022 20:34

Pohádku Princ Mamánek, srdcový projekt herce Jana Budaře, který napsal knižní předlohu, scénář, film režíruje a hraje i titulní roli, uvedou kina od 27. října. Ve snímku se pod jeho režijním vedením před kameru vrátila Jana Nagyová, někdejší představitelka princezny Arabely, která se zhostila role královny Ludmily.

V dalších rolích hrají například Ondřej Vetchý, Veronika Khek Kubařová, Boleslav Polívka či Martin Huba. V příběhu se Budař jako rozmazlený princ Ludvík musí vydat do světa, aby dospěl ve krále. Vyplývá to z informací tvůrců filmu na dnešním setkání s novináři.

Obsazení královny přitom nebylo jednoduché, protože Budař nemohl dlouho na Nagyovou vypátrat kontakt. Nakonec napsal její dceři prostřednictvím Instagramu. "Je to velmi neobvyklé, ale Jan Budař oslovil prostřednictvím Instagramu moji nejmladší dceru s prosbou o propojení. Dlouho jsme se pak znali jen přes obrazovky díky hovorům přes internet a osobně jsme se setkali až v létě, vlastně docela těsně před natáčením," vzpomínala Nagyová.

V příběhu se Budař jako rozmazlený princ Ludvík musí vydat do světa, aby na své dobrodružné cestě zjistil, jak vypadá opravdový svět mimo zdi jeho přepychového zámku. Princova průvodce, rytíře Hudrovala z Dětenic, hraje Ondřej Vetchý, Bětu z hospody Veronika Khek Kubařová. V dalších rolích vystupuje Martin Huba jako král nespokojený s rozmazleností svého dospělého syna a Boleslav Polívka jako hrobník Hrouda, který příběh filmu vypráví a současně do jeho děje zasahuje. Na žádnou z postav se nedělal konkurz, všechny obsadil Budař podle svého přání.

Témata: Jan Budař