Je konec! Batgirl se natočil a pak zrušil, diváci ho neuvidí!

film Batgirl

Autor: ČTK

4. srpna 2022 19:08

Filmové studio Warner Bros se rozhodlo, že nepředstaví veřejnosti chystaný film Batgirl, který se měl letos objevit na streamovací službě HBO Max.

Příběh ze světa komiksového Batmana s hlavní postavou opačného pohlaví podle zahraničních médií nebude mít premiéru ani na uvedené platformě, ani v kinech.

Projekt byl ukončen po investování desítek milionů dolarů a poté, co už bylo dokončeno natáčení. Podle listu The Guardian se Batgirl zařadila mezi nejdražší zrušené filmové projekty všech dob.

Důvody zásahu nebyly bezprostředně zcela jasné. Společnost Warner Bros médiím sdělila, že rozhodnutí souvisí s "posunem ve strategii našeho vedení" ohledně HBO Max a komiksového světa značky DC.

Zpráva se objevila po změně v čele konglomerátu Warner Bros. Discovery, jehož nový šéf David Zaslav klade důraz na snižování výdajů, uvádí web The Hollywood Reporter.

Do hlavní role Batgirl byla obsazena nepříliš známá herečka Leslie Graceová, po jejím boku se pak měly objevit etablované hvězdy Michael Keaton a J. K. Simmons.

Témata: film Batgirl