Jiří Langmajer naruby. Jak se Po čem muži touží 2 liší od prvního dílu?

film Po čem muži touží

Autor: ČTK

23. dubna 2022 9:15

Komedie Po čem muži touží 2 režiséra Rudolfa Havlíka, volné pokračování komedie Po čem muži touží, dorazila do kin. V roli hlavního hrdiny opět sledujeme Jiřího Langmajera, ale i Annu Polívkovou.

Snímek Po čem muži touží se stal divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2018, navštívilo ho 559.000 lidí a na tržbách vydělal přibližně 83 milionů korun. Lepší výsledky před čtyřmi lety měly pouze zahraniční snímky Bohemian Rhapsody a Avengers: Infinity War.

Film Po čem muži touží 2, na jehož scénáři spolupracoval Havlík s Filipem Oberfalcerem, je opět humorným pohledem na střet mužského a ženského světa.

V prvním filmu se hlavní hrdina Karel Král v podání Jiřího Langmajera ocitl v ženském těle. V druhém díle sledujeme psycholožku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), která žije v jiné části města. Ve stejnou chvíli, kdy si Karel Král v prvním díle přál být ženou, ona si vzhledem ke zklamání z rozchodu s přítelem přeje být raději mužem.

Jednoho dne se probudí a ocitne se v podobné situaci jako Král - je v těle, které nenávidí. Jediný, kdo věří, že v mužském těle se skrývá Irena, je soused Radim (Marek Taclík). Právě on je průvodce proměněné Ireny chlapským světem.

V hlavních rolích se objeví oba hlavní představitelé z prvního filmu. Dále v něm hrají Tereza Kostková, Pavel Šimčík, Ondřej Kavan, Leoš Noha, Oskar Hes, Zuzana Kronerová, Jiří Maryško, Radek Holub, Michal Kavalčík, Martina Babišová nebo modelka a herečka Pavlína Němcová.

Témata: film Po čem muži touží Jiří Langmajer