Zakletá jeskyně se představuje v první upoutávce: Pohádka vstoupí do kin v červnu!

Táňa Pauhofová a Karel Dobrý v pohádce Zakletá jeskyně.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. dubna 2022 16:25

Pohádku Zakletá jeskyně dostanou její nejdůležitější diváci k Mezinárodnímu dni dětí, do kin totiž vstoupí 2. června, nyní se představuje v první upoutávce.

Pohádka Zakletá jeskyně vypráví pověst o zázračné jeskyni, v níž jsou uložené vzácné poklady. Je mezi nimi i obyčejná sůl, kterou lidé potřebují nejvíce. Jsou zde však i drahokamy, ale toho, kdo by chtěl některý z nich odnést, postihne dávná kletba.

Magický příběh o dvou sestrách a o dvou princích, o zlé královně a dávné kletbě natočila podle vlastního scénáře Marianna Čengel Solčanská a hlavní kladné i záporné hrdiny v pohádce ztvárnili Táňa Pauhofová, Karel Dobrý, Ondřej Kraus, Dominick Benedikt, Martina Zábranská, Petra Dubayová, Marko Igonda, Predrag Bjelac.

Pohádka Zakletá jeskyně se natáčela v průběhu čtyř ročních období nejen u nás, ale i na Slovensku a v Maďarsku. V Čechách se natáčelo například na hradě Pernštejn, na Křivoklátsku, v lomu Malá Amerika, na Slovensku v opálových dolech v Červenici, v jeskyních Domice a Driny i v známé Demänovské jeskyni. Výsledkem je originální výpravná pohádka, plná tajemna, překvapivých zvratů a především nesmrtelné naděje v dobrý konec. Novou pohádku dostanou děti jako symbolický dárek k letošnímu Mezinárodnímu dni dětí, kdy bude mít film svou slavnostní premiéru.

Témata: Zakletá jeskyně