Program olympijských her zasáhl i do předávání Oscarů!

Předávání cen Oscar

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. února 2022 18:25

Po třech letech předávání filmových cen Oscar bez moderátora chtějí organizátoři galavečera dohnat ztracený čas. Letošním 94. udílením cen americké filmové akademie provedou hned tři: herečky Amy Schumerová, Regina Hallová a Wanda Sykesová. Kvůli olympiádě ale proběhne předávání jindy.

Pořadatelé doufají, že jejich show dosáhne vyšší sledovanosti, která se loni ocitla na historickém minimu. Kromě hvězdných moderátorek toho chtějí dosáhnout rozšířením počtu nominací v kategorii nejlepší film na deset.

Akademie také věří, že se jí podaří zvýšit zájem prostřednictvím hlasování na sociálních sítích v kategorii "divácky oblíbený film", která bude vyhlášena v průběhu slavnostního večera. Filmoví fanoušci mají také letos možnost vyhrát zájezd na ceremoniál do Los Angeles.

Je to poprvé, co se moderování Oscarů ujmou tři ženy. Tři moderátoři či moderátorky naposledy provázeli předáváním nejslavnějších filmových cen světa před 35 lety.

Slavnostní vyhlášení vítězů je plánované na 27. března. Je to později, než je obvyklé, aby událost nezasahovala do olympijských her v Pekingu. Ceremoniál se bude konat tradičně v divadle Dolby Theatre v Los Angeles.

Témata: olympiáda filmové ceny Oscar