Duna kraluje českým kinům: O víkendu měla nejvíce diváků!

Písečný červ ve filmu Duna.

Autor: stars24.cz, ČTK

26. října 2021 13:23

Americký sci-fi film Duna režírovaný Denisem Villeneuvem byl hned po svém uvedení v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin. Snímek vyprávějící o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, o premiérovém víkendu přilákal přes 74.000 lidí a na tržbách vydělal 13,3 milionu korun. Vyplývá to z údajů UFD.

Duna na druhé místo odsunula v minulém týdnu vedoucí americký akční film Venom 2: Carnage přichází režiséra Andyho Serkise. Na pokračování snímku natočeného na motivy komiksů o stejnojmenném hrdinovi za dva týdny dorazilo 217.000 lidí. Na třetím místě je film Karel. Dokument přinášející ojedinělý pohled do soukromí a do duše zpěváka Karla Gotta v režii Olgy Malířové Špátové za tři týdny navštívilo téměř 270.000 lidí a vydělal 41 milionů korun. Následuje snímek Není čas zemřít s nesmrtelným britským agentem Jamesem Bondem, který za měsíc nasbíral 305.000 diváků a jeho tržby atakují hranici 56 milionů korun. Na páté příčce skončil koprodukční rodinný film Rozbitý robot Ron.

Z dalších českých snímků je na sedmém místě animovaný film režisérů Jana Bubeníčka a Denisy Grimmové podle stejnojmenné knihy Ivy Procházkové Myši patří do nebe. Film měl světovou premiéru a divácký úspěch na světovém festivalu animovaných filmů ve francouzském Annecy a získal cenu za nejlepší animovaný film na mezinárodním festivalu v Šanghaji. Na osmém místě skončila komedie režiséra Petra Zahrádky a scenáristky Adély Kroupové Láska na špičkách a devátý je film Zátopek, který pošle Česká filmová a televizní akademie do boje o Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film.

Ve čtvrtek do tuzemských kin distribuce uvede americký horor režírovaný Scottem Cooperem Paroží, animovaný film z produkce Jihoafrické republiky Seal Team: Pár správných tuleňů, španělský dramatický film Paralelní matky, který napsal a režíroval Pedro Almodóvar, koprodukční animovaný snímek Addamsova rodina 2 a německá sci-fi komedie Miluj svého robota.

Z českých snímků se objeví komedie režiséra a scenáristy Radka Bajgara Kurz manželské touhy, který vznikal pod pracovním názvem Teorie touhy.

Témata: film Duna filmy