Trilogie se uzavřela! Film Cesta domů zamířil do kin!

film Cesta domů

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

12. září 2021 16:49

Dvě desítky let po uvedení filmu Cesta z města do kin se k divákům dostal poslední díl trilogie Tomáše Vorla o útěku z města do přírody.

Tomáš Hanák, který ve všech třech filmech hrál, na tiskové konferenci řekl, že třetí díl Cesta domů se mu zdá nejvážnější. "Při pracovní projekci se mi líbilo, že zobrazuje střet s realitou. A ještě člověku přestává sloužit tělo, tak jak sloužilo před 20 lety," řekl.

Svou roli si pochvaloval i Milan Šteindler, který hraje myslivce. "Mně ta role připadá velmi lidská, vypadá jako normální lidskej myslivec, ale pak se ukáže, že je to pěknej hajzl, protože mladým prodá střechu nad hlavou, znemožní jim pobyt v přírodě a oni musejí jít jinam," řekl dnes Šteindler.

Film Cesta domů přišel do kin 9. září. Vytvoří s předchozími Vorlovými filmy uzavřenou trilogii a završí osudy všech stěžejních postav. V hlavních rolích se vrátí Bolek Polívka a Eva Holubová jako zemědělská rodina Papošů, Tomáš Hanák a Barbora Nimcová jako rodina přistěhovaná z města, Tomáš Vorel junior a Lucie Šteflová jako revírník Ludva a jeho žena.

Stejně jako předchozí dva filmy volné trilogie i Cesta domů vznikala v téměř nedotčené oblasti okolí Rabštejna nad Střelou. Natáčení filmu trvalo celý jeden rok, aby tvůrci zachytili přírodu a život na vsi ve všech ročních obdobích. Štáb proto čekal, až uzraje pšenice, vykvete řepka a až napadne sníh.

Témata: film Cesta domů