Dotočeno! Víte, Po čem muži touží?

film Po čem muži touží 17

Autor: Jan Novák, stars24.cz

26. dubna 2018 23:01

Režisér Rudolf Havlík dokončil natáčení nové filmové komedie Po čem muži touží. Do kin přijde 20. září. Scénář o věčném soupeření mužského a ženského světa napsal společně s úspěšnou spisovatelkou Radkou Třeštíkovou.

Natáčelo se v Praze, ale na závěr natáčení se štáb vydal do Hotelu Podlesí, ke kterému patří Pohádková vesnička. Zde vznikaly scény výletu na kolech. V průběhu natáčení si museli herci osvojit i některé nové dovednosti – Sara Sandeva se pro svůj part učila hrát na kytaru. Písničku s názvem Hvězda důvěrná pro ni složila a text napsala talentovaná zpěvačka a textařka Patricie Fuxová. Matěj Hádek zase věrohodně předstíral automechanika. Anička Polívková se ve scéně v ordinaci potkala před kamerou se svou maminkou Evelynou Steimarovou, která si zahrála lékařku. Za Jiřího Langmajera sice při filmové autohavárii zaskočil kaskadér, ale neminulo ho prolézání okénkem nabouraného auta, a společně s  Jiřím Havelkou pak v jiné scéně „na vlastní kůži“ zinscenovali filmovou rvačku.

Na place padlo celkem 10 facek – všechny však byly součástí filmového příběhu! Herečky zase pomučili maskéři ve scénách, které zná důvěrně každá žena – při aplikacích pleťové masky. Naštěstí se jim nepodařilo vyděsit režiséra, takže mohl štáb po několika nočních frekvencích slavnostně zaklapnout poslední klapku. Poznáte, které dvě herečky se skrývají pod maskou?

Příběh

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne k jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku - společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší?

Rudolf Havlík má za sebou filmy Zejtra napořád a romantickou komedii Pohádky pro Emu, pro Radku Třeštíkovou to naopak je první realizovaný scénář.

Vedle Jiřího Langmajera a Anny Polívkové v hlavních rolích Karla a Karly se v komedii Po čem muži touží objeví celá řada známých herců a hereček - Táňa Pauhofová, jako ambiciózní šéfredaktorka Playboye Leona, Matěj Hádek jako Karlův kamarád, Jiří Havelka v roli spisovatele Roberta, který je přesvědčen, že zná ženský svět mnohem lépe než Karel, Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva, jako Karlova bývalá manželka a dcera, k níž Karel složitě hledá cestu. Filmovou redakci Playboye tvoří například Oldřich Navrátil, Lucie Polišenská, Lucie Šteflová, Dominika Myslivcová, Naďa Konvalinková, Jana Synková, v dalších rolích uvidíme Lenku Vlasákovou, Pavlu Tomicovou, Ester Kočičkovou, Jakuba Voláka a další.

Producentem filmu je společnost Fénix Film Dany Volákové a Michaly Flenerové, která již s Rudolfem Havlíkem produkovala film Pohádky pro Emu. 

Premiéra je připravena na 20. září 2018. Do kin uvede společnost Cinemart.

Témata: film Po čem muži touží