Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel: Takhle se mu daří!

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

3. srpna 2021 21:48

Film Prvok, Šampón, Tečka a Karel režiséra Patrika Hartla hned po premiéře ovládl návštěvnost českých kin. O víkendu přilákal do kinosálů téměř 97.000 lidí a na vstupném vydělal 15,2 milionu korun.

Druhé místo se zhruba 21.000 diváky a tržbami 3,5 milionu korun obsadil premiérový americký fantasy snímek Expedice: Džungle. Na třetí místo pak sestoupil z předchozího prvního film režiséra F. A. Brabce o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O víkendu ho vidělo na 17.000 lidí, kteří za vstupenky dali 2,6 milionu korun.

Snímek Prvok, Šampón, Tečka a Karel natočil Hartl podle své stejnojmenné knižní prvotiny a čtyři kamarádi uvedených jmen si v něm 20 let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali, a rozhodnou se s tím něco udělat.

Prvoka ve snímku ztvárnil Martin Pechlát, Šampónem je David Švehlík a Tečkou Hynek Čermák, Karel nese tvář Martina Hofmanna. Kinaři s uvedením toho snímku doufali ve zvýšenou návštěvnost i tržby, které se stále nedostaly na úroveň před pandemií nemoci covid-19.

Témata: film Prvok Šampón Tečka a Karel