Zakleté pírko: Co jste nevěděli o poslední Troškově pohádce?

Lukáš Pavlásek si zahrál vodníka.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. června 2021 8:35 | Aktualizováno: 21. června 2021 22:00

Nedělní večer patřil na televizních obrazovkách mimo jiné pohádce Zakleté pírko, zatím poslednímu zástupci tohoto oblíbeného žánru z dílny legendárního režiséra Zdeňka Trošky. Co jste o pohádce (ne)věděli?

Snad ani není nutné připomínat, že pro Trošku šlo už o několikátou pohádku. Mezi ty nejslavnější v jeho filmografii patří O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Princezna ze mlejna či Z pekla štěstí.

Slavnému filmaři nedělá problém sáhnout při volbě obsazení k nečekaným tahům. Tak je určitě možné zhodnotit angažování Lukáše Pavláska do role vodníka v Zakletém pírku.

„Zdeněk ze mě dokázal dostat schopnosti, o nichž jsem ani netušil, že je mám, jako třeba chodit po vodě nebo proměňovat se v žábu, takže spolupráce s ním byla bezvadná. Vodník je ve filmu takový, jaký jsem já, vlastně jsem ho vůbec nemusel hrát!,“ řekl komik dle webu csfd.cz.

Pokud jste včerejší televizní vysílání pohádky nestihli, můžete to během následujících dnů napravit. Prima ji totiž odvysílá ještě v neděli 27. června od 16:45.

Témata: pohádka Zakleté pírko Zdeněk Troška