Troška uchvátil Čechy? Jeho Čertoviny bodují!

Natáčení pohádky Čertoviny (foto: Vojta Resler)

Autor: ČTK, stars24.cz

15. ledna 2018 16:56

V čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin zůstává pohádka režiséra Zdeňka Trošky Čertoviny, která měla premiéru před dvěma týdny. Pořadí se nezměnilo ani na dalších dvou místech.

Troškovu pohádku, která se zařadila na 19. místo premiérového víkendu dlouhodobého žebříčku českých filmů, celkem vidělo přes 146.000 lidí. Za vstupenky zaplatili 19,42 milionu korun, informovala Unie filmových distributorů (UFD).

Na druhé pozici se stejně jako minulý týden umístila americká dobrodružná komedie Jumanji: Vítejte v džungli!, která za měsíc promítání přilákala téměř 244.000 diváků a vydělala 37,57 milionu korun. Třetí je opět čeká komedie režiséra Milana Cieslara Špindl, která za stejnou dobu na vstupenkách vydělala 32,85 milionu korun a zaznamenala bezmála 230.000 návštěvníků.

Na čtvrtém místě do tabulky vstupuje drama Nejtemnější hodina s Garym Oldmanem v hlavní roli Winstona Churchilla. Snímek na páté místo odsunul americký horor Insidious: Poslední klíč.

Z první pětky víkendové návštěvnosti sestoupilo na sedmou pozici pokračování filmové ságy Star Wars: Poslední z Jediů. Za pět týdnů zaznamenalo přes 478.000 návštěvníků, ti v pokladnách kin zanechali 76,89 korun.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí film Tři billboardy kousek za Ebbingem, který vévodil letošnímu vyhlašování filmových cen Zlatý glóbus, a dále například komedie Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci.

Témata: film Čertoviny Zdeněk Troška Kina