Václav Marhoul představuje Nabarvené ptáče: První trailer!

Nabarvené ptáče

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. července 2019 13:30

Celovečerní film Nabarvené ptáče, který řadu let připravoval český režisér Václav Marhoul, má první oficiální trailer. Snímek adaptuje román spisovatele Jerzyho Kosińského a do kin dorazí v září. Předtím se představí na MFF v Benátkách.

Režisér, scénárista a producent Václav Marhoul dnes vypustil do světa první oficiální trailer dlouho očekávaného celovečerního filmu Nabarvené ptáče. Přibližně dvou a půl minutová ochutnávka přibližuje syrovou atmosféru filmu, který bude mít premiéru na letošním benátském filmovém festivalu, sugestivní herecké výkony a zachycuje také útržky monologů.

Realizace filmu Nabarvené ptáče zabrala 100 filmovacích dnů během šestnácti měsíců v celkem 43 lokacích na Ukrajině, Slovensku, v Polsku a Česku. Poslední klapka padla loni 5. července. Snímek je adaptací stejnojmenného světového bestselleru spisovatele Jerzyho Kosińského. Do všech kin uvede film distribuční společnost Bioscop od 12. 9. 2019.

V Nabarveném ptáčeti se vedle hlavní role, kterou ztvárnil Petr Kotlár z Českého Krumlova, objeví mezinárodní herecké obsazení v čele se světovými hvězdami jakými jsou Harvey Keitel a Stellan Skarsgård, spolu s nimi pak Udo Kier, Julian Sands a Barry Pepper. Další postavy si zahráli Tim Kalkhof, Alla Sokolova, Aleksej Kravčenko, Lech Dyblik, Júlia Valentová, Martin Nahálka a také Jitka Čvančarová, Radim Fiala a Petr Vaněk.

Nabarvené ptáče je třetím celovečerním filmem, pod kterým je Václav Marhoul (1960, Praha) podepsán coby scenárista, producent a režisér. Předcházející filmy Mazaný Filip (2003) a především Tobruk (2008) získaly četná domácí i mezinárodní ocenění, včetně Českých lvů. Produkčně se podílel na snímcích Pražská pětka (1989) a Kouř (1990), jako producent pak na filmu Postel (1998).

Témata: Václav Marhoul Nabarvené ptáče