A přece se točí! Hvězdně obsazený Galileo se vrací na prkna Hybernie

Giana di Medici a Galileo Galilei 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. ledna 2019 14:09

Janek Ledecký se jako Galileo Galilei vrátí na tuzemská prkna už příští týden. Právě tak finišují poslední přípravy před středeční premiérou, která se uskuteční v divadle Hybernia. Lístky však seženete víceméně až na březen.

Už jen necelý týden zbývá do slavnostní premiéry jednoho z nejúspěšnějších tuzemských muzikálů Galileo. Ten se vrací po letech v původním hvězdném obsazení v čele s Jankem Ledeckým, který je autorem hudby i libreta a zároveň představitelem hlavní role toskánského astronoma, v níž mu bude alternovat Tomáš Novotný.

Z minulosti víme, že jde o napínavý příběh plný zvratů, v němž diváci naleznou vše. Lásku, vášně, intriky, nenávist a romanticky laděný boj jedince proti společnosti. Rozhodně nejde o žádný suchopárný životopis slavného vědce, jehož větu „A přece se točí!“ zná snad každý z nás.

Diváci rozhodně nebudou ochuzeni o Ledeckého titulní hit Nikdy to nevzdám, ani o netradiční scénografii a bohatou výtvarnou stylizaci, která se odkazuje na italskou renesanci a dobu, v níž sám Galileo Galilei žil.

Kromě Janka Ledeckého se můžeme těšit i na Ivanu Chýlkovou, Josefa Vojtka, Petra Koláře, Dashu, Sabinu Laurinovou, Michala Kavalčíka a spoustu dalších. Režie a scénografie se ujal Šimon Caban, o hudební aranže se postaral Martin Kumžák.

V úterý jsou na programu poslední dvě veřejné generálky, ve středu v 19:00 je pak na programu slavnostní premiéra. Pár lístků je ještě k sehnání na sobotní odpolední představení, další jsou pak na řadě až v březnu.

Témata: muzikál Galileo divadlo Hybernia muzikál Galileo Galilei Janek Ledecký