Noc divadel 2022: Co letos v Liberci nabídne?

Divadlo, ilustrační foto

Autor: ČTK

19. listopadu 2022 16:28

Při sobotním činoherním představení v Malém divadle v Liberci bude mimořádně otáčivé hlediště. Vytvořené bylo speciálně jen pro Noc divadel. Do ní se zapojí v sobotu i druhá liberecká scéna, Naivní divadlo, které chystá program pro děti i dospělé. Vyplývá to z informací od zástupců obou libereckých divadel.

V Noci divadel se snaží soubory po celé zemi zpravidla nabídnout něco nezvyklého. V Malém divadle bude letos vernisáž plakátů z loňských premiér, herci předvedou inscenaci o přípravě divadelní hry a jejich vystoupení budou proložená hudebními vstupy, kdy na klavír bude hrát Lukáš Smrkovský a na saxofon David Le Cam.

Protože kapacita otáčivého hlediště bude jen 25 míst, herci odehrají inscenaci připravenou pro tento večer ve čtyřech samostatných hodinových blocích od 18:00. Půjde o svéráznou adaptaci fejetonů Karla Čapka, které později vyšly knižně pod názvem Jak se dělá divadlo.

Diváci se s velkou nadsázkou a svérázným čapkovským humorem dozvědí o tom, co vše se odehrává v zákulisí, než nová divadelní hra spatří světlo světa. Budou se moci přesvědčit, kolik důležitých profesí a zaměstnanců každé divadlo potřebuje, a zjistí, že se jedná o velmi složitý mechanismus, kde se jeden bez druhého zkrátka nemůže obejít.

Témata: Divadla Liberec Liberecký kraj