Ed Sheeran před pražskými koncerty oznamuje nové album

Ed Sheeran

Autor: Jan Novák, stars24.cz

23. května 2019 14:15

Čeští fanoušci Eda Sheerana budou mít v červenci co oslavovat. Nejenže jejich hudební idol přijede do Prahy odehrát dva koncerty, ale dnes navíc oznámil, že ve stejném měsíci vydá nové album nazvané ‘No.6 Collaborations Project’.

Jeho prvním singlem je nedávno vydaná skladba “I Don’t Care” s hostujícím Justinem Bieberem. Vstupenky na pražský koncert jsou nyní k dispozici už pouze na vystoupení 8. července 2019 a pořadatelé doporučují s nákupem neotálet. 

Album No.6 Collaborations vyjde 12. července a bude kolekcí nových skladeb vytvořených společně s mnoha umělci. Nedávno vydaný singl “I Don’t Care” s hostujícím Justinem Bieberem je první vlaštovkou z třinácti písňového alba. Další skladba “Cross Me” s rapery Chance the Rapper a PnB Rock vyjde dnes o půlnoci.

“Ještě předtím, než jsem v roce 2011 podepsal smlouvu, vyšlo mi EP s názvem No.5 Collaborations Project. Od té doby jsem vždycky chtěl udělat další pokračování. Následovníka No.6 jsem ale začal připravovat na mém laptopu až na loňském turné. Jsem velký fanoušek všech umělců, se kterými jsem na albu spolupracoval, a bylo to velká zábava,“ uvedl v tiskovém prohlášení Sheeran.

Sheeran zatím odhalil seznam skladeb novinkového alba a prozatím nezveřejnil všechny hosty. Potvrdil pouze Biebera, Chance the Rapper a PnB Rock. Zatím poslední Sheerenovo album ÷, které vyšlo v březnu 2017, získalo Grammy za nejlepší popový vokál.

Ed Sheeran do Prahy zavítá i se staršími hity v rámci evropského turné „Divide“ 2019. Atraktivitu pražských koncertů zvyšuje i fakt, že nejpopulárnější světový umělec vynechá okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Do České republiky se umělec vrací po čtyřech letech po svojí beznadějně vyprodané tuzemské premiéře v Tipsport Areně.

Témata: Ed Sheeran Praha