Pořádný trapas! Rytmusova Jasmina neví, jak se jmenuje

Rytmus a Jasmina Alagič si řekli ano 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. května 2019 10:34 | Aktualizováno: 25. května 2019 4:14

Ještě ni týden neuplynul od svatby moderátorky Jasminy Alagič a rappera Patrika Vrbovského a už je na stole pořádný trapas! Jasmina totiž neví, jak se jmenuje!

Jak upozornil server Topky, moderátorka je vyznavačkou tradiční rodiny, stejně jako její manžel, a proto se rozhodla během obřadu přijmout jeho příjmení. Ponechala si ale i své rodné příjmení.

V sobotu se proto krátce po svatbě pochlubila nějakými těmi snímky a podepsala se jako Jasmina Alagič Vrbovská. Jméno si změnila i na Instagramu. Server ale zjistil, že se podepisuje špatně!

Podle zákona č. 300/19993 o jménu a příjmení by mělo být uváděno jako první příjmení to, které nabyla sňatkem. "Změnu příjmení lze povolit pouze na základě společné žádosti obou manželů, pokud jde o změnu příjmení jednoho z manželů, který přijal společné příjmení a jako druhé v pořadí žádá přijmout příjmení, které používal před uzavřením manželství," píše se podle serveru v zákoně.

Topky zjišťovaly, jestli existují výjimky z tohoto zákona. Ministerstvo vnitra to ale popřelo. "Na Slovensku výjimka v pořadí příjmení možná není. I příjmení jmenované bylo zapsáno ve smyslu zákona - Vrbovská Alagič. Pořadí příjmení by bylo možné změnit pouze v případě uzavření manželství v zahraničí, kde by toto pořadí bylo respektováno," uvedla mluvčí Petra Friese.

Moderátorka se tak celou dobu všude podepisuje úplně špatně! 

Témata: Jasmina Alagič Rytmus (Patrik Vrbovský)