Tajná nahrávka Freddieho Mercuryho: ŠOKUJÍCÍ slova o smrti!

Freddie Mercury 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. května 2019 14:52

Hudební legenda a zpěvák skupiny Queen Freddie Mercury se absolutně nezajímal o to, jestli ho budou lidé milovat i po jeho smrti. Vyplývá to z nahrávky rozhovoru z roku 1985.

Novinář David Wigg uskutečnil v roce 1985 v Mnichově rozhovor s tehdejší hvězdou Queenů Freddiem Mercurym při příležitosti přípravy alba Made In Heaven. Nahrávka, která se měla za ztracenou, se nově objevila v dokumentu The Show Must Go On - The Queen + Adam Lambert Story.

Reportér se na ní v rozhovoru Mercuryho zeptal, jestli by si přál po smrti přijít do nebe. Otázku  položil tématicky k názvu alba (Heaven = nebe, pozn. red.), odpověď Mercuryho ho ale překvapila.

"Ne, nepřál," tvrdil zpěvák. "Peklo je mnohem lepší. Podívejte se na všechny ty zajímavé lidi, kteří šli tam dolů," dodal.

Sám se ani nezajímal o to, jestli po něm zůstane po smrti nějaký odkaz. "Opravdu nepřemýšlím nad tím, jestli po mě něco zůstane, když zemřu," uvedl dále.

Následně také přiznal, že ho to vlastně ani nezajímá. "Je to na nich. Když budu mrtvý, koho to zajímá? Mě ne," dodal Mercury.

Novinář se také zajímal o to, co by se stalo s kapelou, kdyby ji někdo opustil. I na to měl ale Mercury krátkou a ráznou odpověď: "I přes to všechno bychom pokračovali," uvedl.

"Je to o instinktu přežití, který má celá skupina. Chci říct, že kdybych odešel já, nahradili by mě… Není snadné mě nahradit, co?" usmál se Mercury.

Mercury v té době ještě nevěděl, že debata o smrti se pro něho již brzy stane klíčovou. To, že má smrtelnou chorobu, zjistil až o něco později, v dubnu roku 1987. V roce 1991 následně AIDS podlehl.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen