Meghan může zničit královskou rodinu? DĚJI SE ZVLÁŠTNÍ VĚCI

Meghan Markle a princ Harry 14

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. května 2019 9:25 | Aktualizováno: 16. května 2019 14:00

Vévodkyně Meghan Markelová není jen novopečenou maminkou, ale jednou z nejsilnějších členek královské rodiny. Podle odborníků její moc s narozením Arhieho ještě vzrostla a momentálně je v silnější pozici, než kdy dříve!

Ačkoli Meghan a Harry ještě ani neoslavili první výročí svatby, královská historička Anna Whitelocková už nyní tvrdí, že vévodkyně ze Sussexu má v královské rodině ohromně velký vliv.

Její postavení v navíc umocnil i nedávný příchod syna Archieho, a není pochyb o tom, že stejně jako Meghan svého muže prince Harryho miluje, tak ho dokáže i ovládat. A s tím musí zbytek rodině chtě nechtě počítat.

Whitelock v rozhovoru pro Yahoo dodala, že Meghan je zkrátka v nejlepší pozici, v jaké kdy v královské rodině byla. Má v ruce všechny trumfy a má neuvěřitelný vliv, právě skrze Harryho.

Meghan je navíc nesmírně populární i v očích veřejnosti. Média o ní píší denně, lidé ji milují, to jí dává moc, o které si může každý další člen královské rodiny nechat jen zdát.

K tomu je potřeba přičíst i její povahu. Od vstupu do královské rodiny byla Meghan neuvěřitelně aktivní a převzala mnohé otěže. Role, které jí náleží, vykonává jak na vlastní pěst, tak skrze prince Harryho.

Svou roli na tom má i porušování tradic, k němuž prakticky soustavně dochází. Meghan tím nevědomky ukazuje, že ač relativně mladá členka královské rodiny, protokoly pro ni nejsou svazující. Razí si vlastní cestu, a lidem se to líbí.

Právě to je ale jedním z důvodů, proč ji chce královská rodina nejen uhlídat, ale i dostat z Británie. Královský palác si totiž na úkor ní u dříve přivlastnil více pravomocí.

Bude například dohlížet na nákup ošacení vévodkyně Meghan a Harryho. Na jejich šaty budou využity finanční prostředky prince Charlese a královny Alžběty. Oba tak budou mít přehled o tom, za co a kolik nastávající rodiče utrácí.

Překvapivé je i nedávné nařízení týkající se mediální komunikace. Harry a Meghan dostanou vlastní mediální tým, který ale bude přímo podřízený Kensingtonskému paláci

Situace dokonce vygradovala až v plánovaný odchod Meghan z Británie. Ačkoliv je oficiální verzí práce pro charitu, některá média uvádí, že Harryho a Meghan chtějí členové královské rodiny poslat co nejdál je to možné. Sami se totiž připravují na nové role.

Podle deníku se princ William už začíná připravovat na roli britského krále, navzdory tomu, že se královně Alžbětě zdravotně daří dobře. Vzhledem k jejímu věku je ale jen otázkou času, kdy z trůnu odejde a vládnoucí žezlo předá svým nástupcům.

Meghan a Harry by měli na tři roky opustit Británii a zastupovat ji v královských věcech v zahraničí. Především by se zaměřili na charitu, podle deníku se ale zatím ještě nerozhodlo kde.

Spekuluje se, že jejich novým domovem by se mohla stát Afrika, pravděpodobně Botswana. Za nápadem stojí sir David Manning, bývalý britský vyslanec pro USA, který nyní slouží jako poradce princů. A podle některých médií není náhodou, že by se měli Meghan s Harrym odklidit z Británie ve chvíli, kdy se William chystá převzít trůn.

Australský server news.com.au uvádí, že důvodem "vystěhování" královského páru je jeho popularita. Ta zastiňuje prince Williama, což se mu nelíbí. Chce proto svého bratra i s jeho chotí poslat co nejdále to bude možné. Po jejich odstěhování by se tak mohla pozornost Britů opět vrátit ke královně, princi Charlesovi a princi Williamovi. A to se královskému paláci zamlouvá.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr) Princ Harry