Daniel Craig se zranil přímo na place! James Bond v ohrožení

Daniel Craig

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz, ČTK

14. května 2019 17:51

Natáčení nejnovějšího filmu o agentovi Jamesi Bondovi muselo být pozastaveno. Představitel titulního hrdiny, herec Daniel Craig, si totiž při natáčení scény na Jamajce poranil kotník. S odvoláním na místní zdroj o tom informoval britský deník The Sun.

Natáčení, které mělo po exotické lokaci pokračovat tento víkend v londýnských studiích Pinewood, je podle informací deníku zrušeno. Herec údajně uklouznul a spadnul při běhu, když se natáčela jedna ze scén. Kvůli zranění musel být převezen do nemocnice ve Spojených státech.

Craig, který si většinu kaskadérských kousků chce dělat sám, se při práci na filmu o britském špionovi nezranil poprvé. Během natáčení filmu Casino Royale v roce 2006 přišel o dva zuby, o dva roky později při natáčení Quantum of Solace přišel o bříško prstu a při přípravě zatím poslední bondovky Spectre si zranil koleno.

Craigovo zranění navíc není jedinou záležitostí, která produkci filmu zdržuje. Minulý rok z projektu odešel režisér Danny Boyle kvůli neshodám s producenty, nahradil ho Američan Cary Fukunaga. Personálním změnám se nevyhnul ani scénáristický tým a v jejich důsledku musel být i přepracován scénář. Premiéra, která byla původně plánovaná na listopad tohoto roku, byla kvůli tomu posunuta na duben 2020. Hercovo zranění by datum vydání posunout nemělo.

Připravovaný film, který zatím nemá oficiální název, bude posledním, kde si má Craig zahrát titulní roli Jamese Bonda. Nástupce do ostře sledované role se zatím hledá, spekuluje se například o Idrisovi Elbovi nebo o představiteli filmového Supermana Henrym Cavillovi.

Témata: Daniel Craig James Bond