Pravda o SCHUMACHEROVI, jak na tom je. Rodina promluví, svět se vše dozví

Michael Schumacher 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. května 2019 15:00

Němečtí filmaři Michael Wech a Hanns-Bruno Kammertöns chystají dokument o svém krajanovi a sedminásobném mistru světa formule 1 Michaelu Schumacherovi. Svět by se měl o něm tak konečně dozvědět pravdu.

 Snímek s názvem Schumacherbude mít premiéru v prosinci a bude obsahovat výpovědi Schumacherových nejbližších, soupeřů i dosud nezveřejněné záběry.

Projekt má podle Schumacherovy mluvčí Sabine Kehmové plnou podporu rodiny vítěze 91 závodů. Co vše ale rodina pustí na veřejnost je zatím otázkou.

Wech s Kammertönsem už spolu v minulosti režírovali dokumenty o tenistovi Borisi Beckerovi či podnikateli a multimilionáři Gunteru Sachsovi.

Padesátiletý Schumacher je co do počtu titulů i vítězných Velkých cen nejúspěšnějším pilotem F1. Před necelými šesti lety utrpěl při lyžování vážný úraz hlavy a byl dlouho v kómatu. Od té doby se na veřejnosti neobjevil, informace o jeho aktuálním stavu rodina neposkytuje.

Poslední konkrétní informaci se svět dozvěděl 30. prosince 2013, kdy Michael prodělal druhou operaci hlavy a jeho stav se stabilizoval, ale nadále byl kritický. Asi o měsíc později lékaři začali s postupným probouzením z kómatu.

Od té doby Schumacher tráví svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jeho manželka Corinna ale bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy. 

Jednu z mála novinek fanouškům prozradil arcibiskup Georg Gänswein, který navštívil legendárního jezdce v roce 2016. Tvrdí, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil.

„Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

Jeden ze Schumacherových příbuzných pak médiím řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje. „Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce.

Zdá se ale, že teď je na tom Schumacher lépe. Deník Daily Mail před Vánocemi zveřejnil informaci, podle které se Schumacherův zdravotní stav zlepšil natolik, že už není připojen na dýchací trubici. A dokonce už ani není upoután na lůžko. Přesto prý ale neustále potřebuje zdravotní péči.

Témata: Michael Schumacher