ÚTOK na Meghan! Jen pár dní po porodu!

Meghan Markle a princ Harry se pochlubili novorozeným synem 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. května 2019 15:26 | Aktualizováno: 9. května 2019 18:00

Přestože by tyto dny měly být pro Vévodu a vévodkyni ze Sussexu ty nejkrásnější v životě, opak je pravdou! Po narození prvního syna Archieho musí čelit opravdu hnusným útokům!

O pořádný rozruch se postaral reportér rozsahové stanice BBC Danny Baker, který na twitteru publikoval fotku muže a ženy, která drží za ruku šimpanze v obleku a s buřinkou. „Královské miminko opouští nemocnici,“ napsal k fotce.

You mean to tell me some people don’t find this tweet of Danny Baker offensive? Y’all are just as disgusting. pic.twitter.com/mY6pZrxPVQ

— Calvin Mccrimon (@calvinmccrimon4) 9. května 2019

I když se za příspěvek následně omluvil a tvrdil, že šlo o nevinný vtip, BBC to viděla jinak. Podle stanice je něco takového naprosto nepřípustného a reportéra ihned vyhodila!

„Použil bych stejnou fotografii pro jakékoliv z královských dětí, nebo dětí Borise Johnsona, nebo klidně mých. Je to vtipná fotka (samozřejmě ne v tom kontextu). Velká chyba samozřejmě. Groteskní. Nicméně, na tvoje zdraví Archie. Promiň," napsal na svůj twitter později. 

Své si k Meghan řekl i moderátor britského pořadu 'Good Morning Britain' Piers Morgan (54), kterého Češi mohou znát také jako jednoho z porotců show Británie má talent.

„Takže královský pár v boji za odlišnost a feminismus, dal svému synovi nejoblíbenější jméno bílé střední třídy, Archie. Druhé jméno Harrison bylo zvoleno kvůli tomu, že značí 'Harryho syn' (myslím to vážně). K popukání," napsal na twitter.

So the royal couple, in a striking blow for diversity & feminism, have given their son one of the most popular white middle-class first names, Archie, and a second name, Harrison, that was chosen because it stands for 'Harry's son' (I'm serious..). Hilarious. pic.twitter.com/kV0ezcwNLc

— Piers Morgan (@piersmorgan) 8. května 2019

Tvrdou kritiku ale schytala vévodkyně i z vlastních řad! Tedy abychom byly přesnější, z řad královských pracovníků. Královnin bývalý tiskový mluvčí Dickie Arbiter (79) netají své nespokojení nad tím, že na tiskovou konferenci, na které Harry a Meghan svého synka představili světu, měla měla exkluzivní přístup americká média - tedy televize CBS s reportérkou Gayle Kingovou (64). Ta je shodou okolností velkou přítelkyní Meghan a dokonce nechyběla ani na její svatbě!

„Vybrat si americkou stanici, kamarád nebo ne, je šlápnutí vedle. Pozvat televizní stanici CBS a odůvodnit to tím, aby se jejich fotografie objevily v ranních televizních pořadech – to je jen hloupá výmluva," cituje jeho slova server Express. Poukázal na to, že záběry by se do USA dostaly tak jako tak.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr) Velká Británie sociální sítě