Britové se smějí synovi Harryho a Meghan!

Meghan a Harry poprvé ukázali svého potomka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. května 2019 15:20 | Aktualizováno: 9. května 2019 16:54

Dlouho vybírali princ Harry a vévodkyně Meghan jméno svého syna, volba nakonec padla na Archieho. Někteří lidé takovou volbu nechápou a poukazují na zajímavé souvislosti, pravda je však taková, že popularita tohoto jména ve Velké Británii neustále roste.

Princ Harry a vévodkyně Meghan se jménem svého prvorozeného syna Brity dlouho napínali, teď si však musí vypít hořký kalich až do dna. Spílají jim kupříkladu sázkaři, kteří Archieho mezi svými favority rozhodně neměli. Ostatním zase přijde zvolené jméno prostě a jednoduše hloupé.

Důvod je prostý, Archie zní dost dětinsky, což je důsledek toho, jak toto jméno vzniklo. Je totiž zkratkou původně germánského jména Archibald, které dnes působí dost archaicky a není mezi lidmi populární. Vévodovi a vévodkyni ze Sussexu se však nedá upřít snaha být originální.

Lidé však poukazují i na jiné věci. Třeba, že Archie je oblíbené jméno domácích mazlíčků, další Britové upozorňují, že The Archies je název oldies kapely. CNN zase upozorňuje na americké komiksy se zrzavou postavičkou Archieho Andrewse, která se podobá princi Harrymu. Její původ se datuje do roku 1941.

Astrolog oslovený britským serverem Express zase poukázal na další zajímavou souvislost: pro znamení střelce se na Ostrovech běžně používá slovo Archer, právě z toho má podle londýnského astrologa Juliana Venablese vyplývat, proč Harry a Meghan takto pojmenovali svého syna.

Popularita jména Archie navíc ve Velké Británii setrvale roste. Zatímco na počátku tisíciletí se pohybovalo až v osmé desítce, před čtyřmi lety už podle dostupných úředních záznamů okupovalo 20. místo. S velkou pravděpodobností se dá navíc očekávat další boom v užívání tohoto jména.

Témata: Archie Harrison Mountbatten-Windsor Princ Harry Meghan Markle královská rodina (gbr)