Zajímavosti o vévodkyni ze Sussexu: Věděli, že její skutečné křestní jméno není Meghan?

Meghan Markle 29

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. května 2019 16:28

Dnes je známá jako její královská Výsost vévodkyně ze Sussexu. I předtím, než se Rachel Meghan Markle (jak zní její rodné jméno) přivdala do královské rodiny, vedla zajímavý život! Nevěříte? Přesvědčíme vás o tom!

Meghan se narodila 4. srpna 1981 v Los Angeles, kde také vyrůstala. Není tajemstvím, že vévodkyně je smíšeného původu - její matka Doria Loyce Ragland je Afroameričanka a její otec Thomas Wayne Markle je původem Holanďan. Doria má magisterský titul v oblasti sociálních prací a pracuje jako terapeutka a instruktorka jógy – a díky tomu se i Meghan od sedmi let józe věnuje.

Thomas získal cenu Emmy za svou práci jako osvětlovač. Markle měl z předchozího vztahu dceru Samanthu a syna Thomase. Právě oni teď často vystupují v médiích a hovoří o své nevlastní sestře – a to i přesto, že Meghan tvrdí, že se s nimi téměř nestýkala! Ze svého života odřízla nejen své sourozence, ale i otce, který se připletl hned do několika skandálů! k oltáři ji proto vedl její tchán - princ Charles. 

Meghan navštěvovala celou řadu soukromých škol, mimo jiné třeba římskokatolickou dívčí školu  Immaculate Heart High School, kam nastoupila, když jí bylo 12 let. V roce 2003 absolvovala Severozápadní univerzitu, kde studovala divadelní umění. Krátce poté začala pracovat na americkém velvyslanectví v argentinské metropoli Buenos Aires.

Při studiu si vydělávala například jako kaligrafka na volné noze. Dokonce se objevila jako jedna z modelek držící kufřík v americké verzi pořadu Ber nebo neber. v níž jeden vylosovaný šťastlivec může vyzkoušet své štěstí pří otevíraní kufříku s penězi.

Od roku 2002 se také věnovala hraní, poprvé ji diváci mohli vidět v epizodní roličce ve známém seriálu General Hospital. Objevila se také ve filmech  Get Him to the Greek, Nezapomeň na mě či Šéfové na zabití a v seriálech Castle na zabití nebo Fringe (česky Hranice nemožného).

Slávu jí přinesl především seriál Kravaťáci, kde si zahrála koncipientky Rachel Zane. Ale teprve její seznámení s britským královským princem Harrym v červnu 2016 a jejich následné přátelství z ní udělaly nejvyhledávanější herečku na internetovém vyhledávači Google pro rok 2016!

Než potkala prince Harryho, věnovala se také charitě a spolupracovala s různými organizacemi včetně OSN a jejího programu pro rovnost pohlaví a posílení žen.

Meghan už byla jednou vdaná, v roce 2011 řekla po sedmi letech vztahu „ano“ hereckému kolegovi a filmovému producentovi Trevoru Engelsenovi. Manželství ovšem dlouho nevydrželo a v roce 2013 následoval rozvod. Než začala její známost s princem Harrym, byla ještě ve vztahu s Corym Vitiello.

Harry a Meghan se vzali 19. května 2018 na zámku ve Windsoru a jen o necelý rok později se jim narodil první potomek – syn, jehož jméno prozatím nebylo zveřejněno!

Témata: Meghan Markle Doria Ragland (matka Meghan Markle) Thomas Markle Samantha Markle Princ Harry královská rodina (gbr)