Vévodkyně Meghan se tohoto bála: Umělé vyvolání porodu!

Meghan Markle 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. května 2019 9:44 | Aktualizováno: 6. května 2019 13:38

Ve Velké Británii roste napětí a úměrně s ním i obavy o zdraví vévodkyně Meghan a jejího prvorozeného dítěte. Lékaři doporučují, aby nejpozději zítra podstoupila zákrok, při kterém bude porod vyvolán uměle. Vyhoví jim manželka prince Harryho?

Čekání Velké Británie i celého světa na prvorozeného potomka prince Harryho a jeho ženy, vévodkyně Meghan, stále není u konce. Podle nejnovějších informací hrozí, že těhotenství někdejší úspěšné herečky bude ke konci přivedeno uměle.

Den D totiž stále nepřichází a vévodkyně údajně dítě už přes týden přenáší. Původně chtěla sedmatřicetiletá Meghan rodit doma, nakonec ale s velkou pravděpodobností Frogmore Cottage opustí, aby podstoupila umělé vyvolání porodu. Nebo by alespoň měla, shodli se britští lékaři. Důvodem má být její relativně vysoký věk na prvorodičku.

„Máme k dispozici poslední studii, která vyloženě doporučuje, aby si ženy po 36. roce života, což je riskantní skupina, nechaly uměle vyvolat porod už ve chvíli očekávaného termínu,“ konstatuje porodník Clive-Spence Jones z jedné z londýnských nemocnic. „Dosud jsme to doporučovali ve chvíli, kdy ženy přenáší sedm až deset dní,“ dodal.

Podle něj i dalších odborníků v oboru by Meghan měla takový zákrok podstoupit nejpozději zítra, pokud dnes neporodí. Umělé vyvolání porodu, odborně indukce, je druh medikamentózního zákroku, kdy podání léků vede k děložním kontrakcím.

Nedaleká nemocnice Frimley Park, která je od domu Harryho a Meghan vzdálená jen asi 20 kilometrů, je dle svého vedení na takovou eventualitu připravena. Přesto Meghan s největší pravděpodobností zůstává ve Frogmore Cottage, kam už za ní z USA přiletěla i její matka Doria.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)