Nové TAJEMSTVÍ princezny Diany: Byla závislá!

Princezna Diana

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. května 2019 17:32 | Aktualizováno: 5. května 2019 5:01

Tragická smrt princezny Diany dodnes budí rozruch mezi jejími příznivci. O po 22 letech totiž vyplouvají na povrch nové informace o miláčkovi davů. S jedním teď přišel jí velmi blízký člověk.

Bývalý šéf její ochranky Ken Wharfe v novém dokumentu prozradil dosud neznámé informace o princezně Dianě. Jedním z nich je fakt, že navzdory tomu, že byla členkou královské rodiny a mohla si dopřávat pochoutky z celého světa, milovala poměrně obyčejná jídla.

Ráda jedla například hranolky. Na čem ale byla skutečně závislá byly hamburgery, ty doslova milovala. "Zbožňovala je, asi na nich byla závislá," prozradil její někdejší spolupracovník.

Překvapivé je, že si je chodila nakupovat sama. Navzdory tomu, že palácová kuchyň měla k dispozici prakticky vše, Diana ráda chodívala nakupovat do obyčejných supermarketů.

"Ptal jsem se jí, na co jí to je, když má v kuchyni úplně všechno. Ona prostě jen chtěla jít nakupovat," uvedl Ken. 

Podle něj se tímto způsobem dostávala do kontaktu s realitou a neztrácela spojení s běžnými lidmi. To je totiž jedna z věcí, která jí na jejím postavení vadila. Odříznutí od světa obyčejných lidí.

V té době tomu ale nemohlo být jinak. Dianu poznal každý, kamkoliv se vypravila, měla v patách davy fanoušků. Byla proto ráda za každou chvíli, kdy si mohla připadat jako běžný člověk.

To ostatně potvrzuje i epizoda se zpěvákem skupiny Queen Freddiem Mercurym. Oba spolu podnikli na konci 80. let návštěvu gay baru. Britská princezna se do něj vydala v převleku za muže, kdy si oblékla armádní bundu, čepici a brýle, aby ji nikdo nepoznal.

Rozruch naopak vzbudil Freddie Mercury, a tak si mohla britská princezna nerušeně popíjet drink. To pro ni byla ostatně vítaná změna, protože jinak byla pod dozorem veřejnosti a v hledáčku médií, kdykoliv se kamkoliv pohnula.

Ačkoliv byla v převlečení za muže, nikdo se nepokusil s ní navázat bližší hovor. To stále ještě vdané princezně vyhovovalo, navzdory tomu, že její vztah s princem Charlesem byl tou dobou už téměř v troskách.

Témata: Lady Diana královská rodina (gbr) Lady Diana