Vévodkyně Meghan a princ Harry opět ŠOKOVALI fanoušky! Tohle jim veřejnost neodpustí!

Meghan Markle a princ Harry

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. května 2019 14:03

Příznivci královské rodiny jsou pořádně zklamaní a naštvaní. Vévodkyně Meghan a princ Harry se rozhodli porušit další tradici. A tentokrát se týká nejen královské rodiny, ale i veřejnosti!

Narození nového královského potomka se pokaždé nese v duchu velkolepých oslav. Lidé se radují, vyjadřují svou lásku ke královskému rodu, a skupují upomínkové předměty vydávané speciálně k této příležitosti.

S tím je ale nyní konec. Meghan a Harry žádné předměty k oslavě narození svého dítěte veřejnosti nenabídnou. Serveru Insider to potvrdil mluvčí Royal Collection Trust.

Upomínkové předměty přitom byly vydány na oslavu narození všech tří dětí prince Williama a vévodkyně Kate, tedy prince George v roce 2013, princezny Charlotte v roce 2015 a prince Louise v roce 2018.

Buckinghamský palác celou věc odmítl komentovat. Lační fanoušci si tak letos musejí nechat zajít chuť například na pamětní mince, porcelán nebo na různé hračky.

Richard Fitzwilliams, královský komentátor a bývalý editor The International Who Who, pro Insider uvedl, že pro Meghan a Harryho, kteří si rádi věci dělají po svém, jsou upomínkové předměty příliš "komerční".

Dodal, že se na internetu objeví řada neoficiálních předmětů. Od páru, který zachovává moderní přístup ke královskému životu, ale podle něj nic jiného ani čekat nešlo.

Nejde však o první tradici, kterou královský pár porušuje. Jedním z nich je i samotný porod. Spolu s odhalením novorozeného miminka královský palác vždy zveřejnil podrobnosti o dítěti, tedy váhu, výšku, čas porodu a pohlaví. To se ale v případě vévodkyně Meghan nestane. S princem Harrym se rozhodli, že se žádné informace zveřejňovat nebudou.

Meghan podle britských médií ani své novorozené dítě neukáže světu a neohlásí začínající porod. Lidé tak možná uvidí děťátko až několik dní či týdnů po porodu a do té doby může probíhat vše v naprostém utajení.

Meghan chce svého potomka nejprve představit rodině. Až poté na něj bude mít nárok veřejnost, a to zřejmě oficiální cestou. Nejpravděpodobnější scénář tedy je, že informace o porodu včetně fotografie zveřejní Buckinghamský palác až později.

Poprvé po 40 letech také nebude členka královské rodiny rodit v nemocnici Svaté Marie v londýnské čtvrti Paddington. Porod má proběhnout v sídle ve Frogmore Cottage.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)