Harry a Meghan opravdu zmizí z Británie! Známe detaily!

Meghan Markle a princ Harry 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. dubna 2019 17:14 | Aktualizováno: 30. dubna 2019 11:39

Spekulace o chystaném přesunu prince Harryho a vévodkyně Meghan do Afriky se minimálně zčásti zakládají na pravdě. Po narození dítěte má oblíbený pár opravdu vyrazit na africký kontinent, liší se však údaje o tom, na jak dlouho to bude.

Jak jsme již dříve informovali, Meghan a Harry, kteří jsou v netrpělivém očekávaní narození prvního společného potomka, dostali podle britských médií nabídku odstěhovat se až na tři roky do Afriky. Za plánem má stát bývalý britský velvyslanec v USA David Manning, který nyní pracuje jako poradce princů Williama a Harryho.

Nejnovější informace hovoří minimálně o dvoutýdenní cestě na africký kontinent, kterou by měli vévoda s vévodkyní absolvovat ve chvíli, kdy bude jejich dítěti, jehož narození netrpělivě očekává celá Velká Británie, šest měsíců. Podle Sunday Times se mají na cestě soustředit na témata chudoby nebo vzdělávání.

„Doufají, že budou moci vzít dítě sebou, ale definitivně se rozhodnou až těsně předtím. Potenciálně může Meghan a dítě absolvovat jen část cesty,“ citují Sunday Times zdroj z blízkosti královské rodiny. Buckinghamský palác pro CNN plánovanou cestu nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Neznamená to však, že by byly informace o trvalejším přestěhování do Afriky nepravdivé. Rozhodnout se o tom však má až v následujícím roce. Podle CNN je v takovém případě ve hře všech 19 afrických států, které jsou součástí Commonwealthu včetně Jižní Afriky, Nigérie nebo Ugandy. Nejčastěji se však mluvilo o Botswaně.

Britská média dlouhodobě spekulují o tom, že Meghan s Harrym jsou se zbytkem královské rodiny na ostří nože. Kritiku si také vysloužili za to, že se rozhodli nechat si detaily očekávaného porodu včetně první fotografie dítěte zcela pro sebe.

Témata: Princ Harry Meghan Markle