Dere se už dítě Meghan a Harryho na svět? Princ William promluvil!

Princ William se setkal s přeživšími útoků v Christchurchi 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. dubna 2019 18:29

Celá Velká Británie žije narozením dalšího člena královské rodiny. Princ William, který je na druhém konci planety, prozradil, jak prožívá bratrovu velkou premiéru. Je v kontaktu s Frogmore Cottage?

Ani na Novém Zélandu, kam dorazil uctít památku obětí teroristického útoku ve městě Christchurch, se princ William nevyhnul otázkám na domácí dění. Velká Británie netrpělivě očekává narození dalšího člena královské rodiny, otcem je tentokrát Williamův bratr Harry.

Následník trůnu však u protinožců přiznal přihlížejícím davům, že nemá k dispozici žádný komunikační kanál, díky kterému by se dozvěděl jakékoliv novinky z domova. „Nemám u sebe telefon, takže vůbec nemám ponětí,“ odpověděl William na otázku, zdali už jsou nějaké náznaky. „Vy to určitě zjistíte dřív než já,“ dodal ještě.

Britská média však už mají o mnoha věcech jasno. Narození dítěte prince Harryho a vévodkyně Meghan se očekává o tomto víkendu, sázkaři tipují zítřek. Ačkoliv si vznešený pár nechává detaily chystaného porodu pro sebe, zdá se být velice pravděpodobné, že Meghan porodí potomka doma ve Frogmore Cottage.

Sázková kancelář Ladbrokes už dokonce zastavila možnost sázek na místo narození prvorozeného syna prince Harryho. „Víme, že vévoda s vévodkyní si to nechávají pro sebe, jsme však přesvědčeni, že Meghan porodí doma, proto jsme pozastavili sázky,“ vysvětlil pro Express Alex Apati ze zmíněné sázkové kanceláře.

I do královské rodiny tedy díky vévodkyni Meghan dorazil celosvětový trend domácích porodů, před kterými důrazně varují někteří lékaři. Podle nich jde o risk pro zdraví matky i dítěte. Není však pochyb, že manželka prince Harryho bude mít po boku špičkové odborníky, kteří jí budou při porodu asistovat.

Témata: Princ William Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)