Meghan a Harry riskují zdraví dítěte! Kdy, kde a jak se narodí?

Meghan Markle a princ Harry 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. dubna 2019 14:34 | Aktualizováno: 27. dubna 2019 16:40

Poptávka po domácích porodech celosvětově roste a zdá se, že tento trend už dorazil i do britské královské rodiny. Tamní sázková kancelář už přestala přijímat sázky týkající se místa porodu potomka prince Harryho a jeho ženy Meghan. Kde k němu dojde a co všechno hrozí?

Britská média mají jasno. Narození dítěte prince Harryho a vévodkyně Meghan se očekává o tomto víkendu. Ačkoliv si vznešený pár nechává detaily chystaného porodu pro sebe, zdá se být velice pravděpodobné, že Meghan porodí potomka doma ve Frogmore Cottage.

Sázková kancelář Ladbrokes už dokonce zastavila možnost sázek na místo narození prvorozeného syna prince Harryho. „Víme, že vévoda s vévodkyní si to nechávají pro sebe, jsme však přesvědčeni, že Meghan porodí doma, proto jsme pozastavili sázky,“ vysvětlil pro Express Alex Apati ze zmíněné sázkové kanceláře.

Meghan si tak vybrala vůbec nejkontroverznější způsob porodu. Poptávka po domácích porodech celosvětově roste, přestože lékaři varují, že jde o risk pro zdraví matky i dítěte. Každý rok dochází při domácích porodech k řadě úmrtí.

Není však pochyb, že královská rodina se adekvátně zařídila, aby dítě Harryho a Meghan přišlo na svět bez jakýchkoliv problémů. V případě komplikací bude dozajista připravena řada renomovaných lékařů, aby s porodem asistovali. Dopředu se však nedá vyloučit vůbec nic. Přejme si tedy, aby se porod obešel bez potíží.

Vzhledem k popularitě královské rodiny i samotné Meghan se dá očekávat, že domácí porod nového člena královské rodiny může vést k celosvětovému nárůstu počtu matek, které si po vzoru vévodkyně zvolí domácí porod. Je však dobré připomenout, že o Meghan bude bezpochyby nadstandardně postaráno.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)