Zemřela hvězda trháku Trainspotting! Poprava, nebo sebevražda?

Bradley Welsh

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. dubna 2019 10:56 | Aktualizováno: 19. dubna 2019 21:19

Britský herec Bradley Welsh, který si zahrál v předloňském pokračování legendárního Trainspottingu, byl včera večer nalezen s kulkou v hlavě ve skotském Edinburghu. Policie v současnosti celý případ vyšetřuje, zatím není jasné, co se přesně stalo.

Dvaačtyřicetiletý herec zemřel poté, co jej neznámý pachatel střelil do hlavy nedaleko jeho domu ve skotském Edinburghu. Událost se stala kolem 20. hodiny tamního času, už prvotní informace mluvily o tom, že Welsh utrpěl život ohrožující zranění v oblasti hlavy. Záchranáři jej už na místě činu prohlásili za mrtvého.

Zdroj deníku The Sun uvedl, že příbuzní herce vyrazili na místo ihned poté, co se nebyli schopni mu dovolat. Na místo musel dorazit policejní psycholog, aby rodinné příslušníky utěšil. Místním pak bylo důrazně doporučeno, aby zůstali uvnitř, zatímco policisté pročesávali okolí místa činu.

„Ve středu kolem dvacáté hodiny jsme obdrželi oznámení o incidentu v Chester Street. Při příjezdu byl na ulici objeven vážně zraněný muž, který bohužel na místě podlehl svým zraněním,“ uvedla edinburská policie pro The Sun.

Policisté nyní celou událost vyšetřují a hlídkují v okolí místa činu. Rovněž prosí případné svědky incidentu, aby se jim co nejdříve ozvali.

Welsh se objevil v předloňském filmu T2 Trainspotting, přátelil se s autorem knižní předlohy Irvinem Welshem. Byl také někdejším britským boxerským šampionem v lehké váze a v Edinburghu stál za charitativním projektem, který pomáhal mladým držet se stranou od problémů.

Témata: Bradley Welsh film Trainspotting 2 krimi Policie Velká Británie