Meghan opět šokuje! S porodem bude vše jinak!

Meghan Markle

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. dubna 2019 15:28 | Aktualizováno: 17. dubna 2019 23:57

Postoj britské vévodkyně Meghan se mění každým dnem. Zatímco ještě nedávno britským médiím kralovala zpráva o tom, že dítě přivede na svět v porodnici, nyní se vrátila ke svému původnímu plánu, porodu doma. Ten přitom patří mezi nejrizikovější formy porodu.

Původně vévodkyně ze Sussexu zvažovala domácí porod do bazénku, následně se měla nakonec rozhodnout pro nemocnici, kde rodí členky královské rodiny už desítky let.

To se ale také ukázalo jako nevyhovující. V nemocnici Svaté Marie v londýnské čtvrti Paddington, kde rodí členky královské rodiny už od 70. let 20. století, nakonec porod neproběhne.

Vévodové se před narozením odstěhují z Londýna do Frogmore Cottage, a Meghan měla porodit v přilehlé porodnici. Alespoň to tvrdila britská média ještě na počátku minulého týdne.

Nyní je ale situace zcela odlišná. Podle Daily Mailu a magazínu Elle se Meghan vrátila k původní myšlence domácího porodu. Ten patří podle mnoha lékařů k nejrizikovějším vůbec.

Rozhodnuto ale zatím není. Zdroj z prostření britského královského páru potvrdil, že Harry a Meghan nevylučují "porod v porodnici", zejména proto, že u žen starších 35 let je zvýšené riziko předčasného porodu a potřeby císařského řezu. Meghan je 37 let.

Další zdroj uvedl, že vévodkyně je v dobrém zdravotním stavu a těhotenství si užívala, proto Meghan nevidí důvod, proč by nemohla bezpečně doma porodit. "Je to preferovaná volba," uvedl zdroj.

Zatím tedy není nic jisté, Meghan ale moc času na rozhodnutí nezbývá. Královský potomek by měl na svět přijít za necelý měsíc a do té doby se musí vévodkyně rozhodnout, který porod upřednostní.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr)