Meghan Markle ovládla celou rodinu? Královna kvůli ní musela udělat obrovské změny!

Královna Alžběta II. 10

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

15. dubna 2019 16:08

Královna Alžběta II. sedí na trůnu už neuvěřitelných 67 let. Za tu dobu se toho ve světě hodně změnilo – a řada změn potkala i královskou rodinu! Jedna z těch opravdu velkých se týká vévodkyně Meghan!

Královská rodina je do velké míry konzervativní. Jenže i tak v ní dochází občas k výrazným změnám! Alžběta například musela „ohnout pravidla“ kvůli Meghan Markle a jejímu „vstupu“ do královské rodiny! Tím vyslala jasnou zprávu dvořanům, tvrdí expertka na královskou rodinu.

Meghan Markle vstoupila do královské rodiny díky sňatku s princem Harrym  v květnu 2018, nyní šťastný pár čeká na příchod jejich prvního dítěte . Její Veličenstvo královna, která vládne už od roku 1952, přivítala novou generaci královských nevěst jinak než dříve, poukazuje královská komentátorka Angela Mollardová.

„Je to fenomenální žena, podívejte se, čeho dosáhla. Na ní je opravdu zajímavé, že se v posledních letech stále vyvíjí,“ vysvětluje Mollardová. „Chce se neustále učit a myslím, že její ochota přijímat stále se vyvíjející svět je opravdu velmi působivá,“ tvrdí.

Poukazuje na to, že ne vždy se chovala jako dnes. „Když Diana zemřela, byla obviňována z toho, že netuší, co si lidé myslí. To se ale teď změnilo,“ vysvětluje expertka na královskou rodinu. „Myslím, že jsme to viděli u jejího chování k Meghan Markle. Opravdu uvolnila spoustu pravidel,“ připomíná.

A uvádí i jeden konkrétní příklad. „Běžně nemůžete strávit v Sandringhamu Vánoce, pokud nejste skutečně přivdaná do královské rodiny. Víme, že princ Harry požádal o zvláštní druh výjimky, aby tu Meghan mohla strávit Vánoce,“ vysvětluje s tím, že se ze všech sil snaží podporovat další generaci rodiny.

„Ze zpráv víme, že k dvořanům pronesla tvrdá slova, že tito noví členové královské rodiny, tato nová generace musí být podporována, nikoli podkopána,“ uvádí s tím, že v době Diany se někteří snažili princezně házet klacky pod nohy. „Myslím, že je to zajímavé a je to jasný pokyn od královny."

Královna podle ní chce, aby tato nová generace uspěla a je ochotna ohýbat pravidla, aby tomu sama pomohla.

Témata: Královna Alžběta II. Meghan Markle královská rodina (gbr)