Freddie Mercury a já jsme byli manželé, říká „láska jeho života“!

Freddie Mercury 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. dubna 2019 15:10 | Aktualizováno: 15. dubna 2019 20:27

Životopisný snímek Bohemian Rhapsody už vydělal přes 20 miliard korun, část z nich připadne do klína Mercuryho lásce Mary Austinové, která dědila velkou část majetku zpěváka Queen. Po jeho smrti si prý uvědomila, že se k sobě chovali jako manželé.

„Na Freddieho jsem se vždycky mohla obrátit a on se zase mohl obrátit na mě,“ popisuje jejich vztah Mary Austinová, kterou Mercury označoval za „lásku svého života“. „Najednou tu nebyl nikdo, kdo by mi pomohl. Zjistila jsem, že nejsem tak soběstačná, jak jsem si přála být. Uvědomila jsem si, o jakého přítele jsem přišla,“ vzpomíná na období krátce po zpěvákově smrti.

„Měl vždycky ve zvyku mě bránit, což jsem si také pořádně uvědomila, až když umřel,“ řekla jeho někdejší přítelkyně deníku Sunday Express. „Když se něco stalo, řekl jen: ‚Miláčku, nezoufej, přes to se dostaneme,‛“ vzpomínala před lety.

Jindy spolu zabředli do dlouhého rozhovoru. „Věděl, že má AIDS a tím pádem mu ubývá čas. Jednou jsme spolu měli nečekaně seriózní konverzaci, kdy mi řekl: ‚Sedněme si spolu, nevíme, kolik času ještě máme,‛“ líčí Austinová.

„Přišla jsem o někoho, kdo byl mou věčnou láskou. Když umřel, došlo mi, že jsme vlastně byli manželé. Žili jsme, jak jsme si slíbili. Byli jsme spolu v dobrém i ve zlém, v bohatství i chudobě, v nemoci i ve zdraví,“ konstatuje žena, která po Mercurym zdědila většinu majetku a jeho popel rozprášila na místě, které nikdo jiný nezná.

Teď navíc dostane i díl ze zisku životopisného filmu Bohemian Rhapsody, jehož tržby v posledních dnech překročili hranici 900 milionů dolarů (přes 20 miliard korun). Rozpočet natáčení přitom činil pouze 50 milionů dolarů.

Témata: Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody skupina Queen