Facka Michaelu Jacksonovi! Leaving Neverland nebyl konečná, tohle se na něj chystá!

Michael Jackson (foto: Casta03)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. dubna 2019 10:34

Leaving Neverland se zařadil mezi nejsledovanější dokumenty této dekády, což přivedlo režiséra Dana Reeda k myšlence na pokračování. Nápad dokonce rozpracoval tak daleko, že už ví, koho by nejraději viděl před kamerou. Kdo má odkaz legendárního Michaela Jacksona pošpinit tentokrát?

Režisér kontroverzního dokumentu Leaving Neverland Dan Reed se nechal slyšet, že doufá ve vznik dalšího filmu, který odhalí další případy zneužívání dětí ze strany zpěváka Michaela Jacksona. Při té příležitosti se na Twitteru pochlubil, že jeho snímek je druhým nejsledovanějším dokumentem poslední dekády za filmem Scientology, který rovněž vznikl pod hlavičkou HBO.

Britský filmař chce přesvědčit další údajné oběti „krále popu“, aby vystoupili před filmovou kamerou. V hlavě má především dvě jména: Jordan Chandler a Gavin Arvizo. Rodiny obou zmíněných osob se s Jacksonem více či méně úspěšně soudili.

Chandlerova rodina dostala od zpěváka 23 milionů dolarů na mimosoudním vyrovnání, které ukončilo spor v první polovině devadesátých let. Arvizo byl zase jedním ze svědků, kteří vypovídali proti Jacksonovi během soudu v roce 2005. Tehdy byl populární umělec osvobozen.

O těchto případech už Reed dříve promluvil pro britský deník Mirror. „Bylo by zajímavé se podívat na občanskoprávní i kriminální stránku případu Jordana Chandlera. To jsou dva filmy, které bych moc rád udělal, nejdřív se ale Gavin a Jordan musí přihlásit o slovo,“ vysvětlil režisér dokumentu Leaving Neverland.

Ten nedávno získal konkurenci, když pozůstalí po Michaelu Jacksonovi natočili vlastní dokumentární odpověď s názvem Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary. Na obranu „krále popu“ v něm vystoupili jeho neteř Brandi a synovec Taj a spolu s nimi technik Brad Sundberg.

V britských médiích hájila Jacksona také jeho sedmadvacetiletá kmotřenka Lucy Lesterová, která prohlásila, že „osoba, kterou v dokumentu popisovali Wade Robson a James Safechuck, rozhodně není Michael Jackson, jakého znala“.

Témata: Leaving Neverland Michael Jackson