Velké ODHALENÍ: Co se dělo v paláci, když se provalil vztah Harryho a Meghan?

Meghan Markle a princ Harry 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. dubna 2019 13:25 | Aktualizováno: 11. dubna 2019 11:47

Co se dělo v říjnu 2016 poté, co se provalilo, že princ Harry randí s hollywoodskou herečkou Meghan Markle? Po dvou a půl letech se provalilo, jaké varování současná vévodkyně ze Sussexu dostala!

Harry a Meghan spolu začali chodit v červenci 2016 – a už v říjnu se o tom dozvěděl celý svět! Právě tehdy si prý Meghan vyslechla důležité varování! Zatímco William a Kate tvořili před svatbou pár dlouhou dobu, u Meghan a Harryho to bylo jiné!

Královská expertka Angela Mollardová říká, že když doškol k úniku informace o vztahu Meghan a Harryho, začaly se dít věci! „Věci už nikdy nebudou stejné, jako dřív!“ musela si Meghan vyslechnout už po pouhých třech měsících vztahu!

Harry už prý věděl, co ho čeká. „Věděl, co se bude dít, viděl to u svého bratra, viděl to u svých předchozích přítelkyň. Umím si představit, že cítil trochu smutek, že jejich soukromí je pryč,“ vysvětluje expertka.

Princ Harry se proto obrátil o pomoc je své rodině. „Zavolal Williamovi, aby se zeptal na radu. Zajímavé jsou hned dvě věci. Když byl v nouzi, obrátil se na svého bratra. Neobrátil se na otce, ale na bratra,“ vysvětluje královská komentátorka.

Tou druhou zajímavou věcí pak podle ní je fakt, že Harry vydal poměrně dlouhé prohlášení, ve kterém vyzval média, aby se držela od Meghan dál. „Byl velmi přímočarý,“ vysvětluje Mollardová. „Princ Harry se obává o bezpečnost paní Markleové a je hluboce zklamán, že ji nedokázal ochránit,“ uvádělo se v onom prohlášení.

„Není správné, že po pár měsících vztahu s ním by měla být Markleová podrobena takové bouři. Ví, že je neobvyklé vydávat takovéto prohlášení, ale doufá, že spravedliví lidé pochopí, proč cítil nutnost mluvit veřejně,“ uvádělo se také v dokumentu, který dostala média.

Jeho slova spolu s tím, jak princ William bránil Kate Middletonovou během jejich předmanželského vztahu, podle expertů signalizovala změnu ve způsobu, jakým palác nově pečuje o královské přítelkyně.

Média také poukazují, že na rozdíl od nich se sice princezna Diana domnívala, že pozornost tisku je nesnesitelná, předs svatbou ovšem žádnou ochranu ze strany paláce neměla, protože byla považována „jen za přítelkyni“. Zdá se tedy, že i královská rodina se poučila z minulosti!

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)