Michael Jackson pedofil? Bodyguardi promluvili, co se dělo v Neverlandu!

Michael Jackson (foto: Casta03) 12

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. dubna 2019 11:29 | Aktualizováno: 11. dubna 2019 11:46

Nejasnosti kolem dokumentární výpovědi Jamese Safechucka v dokumentu Leaving Neverland jsou už nějaký čas velkým tématem. Spor mezi oběma stranami se vede hlavně o to, zdali stála budova nádraží na ranči Neverland v době, kdy měl být Safechuck zpěvákem zneužíván. Jak to tedy bylo?

James Safechuck prohlásil v dokumentu HBO Leaving Neverland, že jej legendární zpěvák Michael Jackson mezi lety 1988 až 1992 zneužíval v jedné z místností uvnitř budovy vlakového nádraží na ranči Neverland. Jacksonův životopisec však vyrazil do protiútoku s tím, že nádraží nestálo před rokem 1994.

Režisér snímku Dan Reed musel dokonce trapně otočit, teď se však ukazuje, že zbytečně. Podle deníku Mirror totiž existují důkazy, že nádraží bylo v provozu už v roce 1990. V knize Remembering The Time: Protecting Michael Jackson In His Final Days to potvrdili zpěvákovi bodyguardi Bill Whitfield a Javon Beard.

Podle jejich výpovědi toho roku proběhla slavnostní ceremonie, kdy bylo nádraží uvedeno do provozu. „V roce 1990 otevřel Michael Jackson brány ranče Neverland poprvé veřejnosti. Návštěvníci tam vstupovali přes nádraží, kde nastoupili do parního vláčku, který je dovezl k hlavní budově,“ píše se v knize.

Na tu samou událost si vzpomíná i autor další knihy o Jacksonovi Randall Sullivan. „Pozvaní reportéři začali svou návštěvu prohlídkou sochy boha Merkura. Pak vystoupali k replice nádraží z Disneylandu s květinovými hodinami tak velkolepými, jako by je Walt Disney navrhl pro svůj park,“ napsal Sullivan.

Životopisec Smallcombe tvrdí, že Jackson byl na turné a odvykací kúře, když v roce 1993 probíhala stavba nádražní budovy. V následujícím roce, kdy podle něj došlo k jejímu zprovoznění, zase nahrával v New Yorku. Dodává také, že Safechuck tvrdí, že zneužívání jeho osoby ze strany Jacksona skončilo už v roce 1992.

I přes nejasnosti v dokumentu vzkázal režisér Dan Reed škarohlídům, aby nepřehlíželi další důkazy, které hovoří proti králi popu. „Progres – vypadá to, že připouštíte, že byl Safechuck zneužit, a už jen řešíte, v jakých místnostech na ranči Neverland se to stalo a kdy,“ uvedl na Twitteru.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland