Sekta, otrokyně, cejchování: Seriálové hvězdě hrozí doživotí!

Allison Macková ve Smallville 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. dubna 2019 11:59 | Aktualizováno: 9. dubna 2019 15:33

Americká herečka Allison Macková, která je českým fanouškům známá především ze seriálu Smallville, v pondělí překvapivě přiznala vinu v případě, v němž čelí obviněním z kuplířství a jiných nezákonných aktivit v newyorské sektě NXIVM. Informovala o tom americká média.

Herečka, která si v seriálu o mladém Supermanovi zahrála kamarádku Clarka Kenta Chloe Sullivenovou, se přiznala, že vůdci sekty Keithovi Ranieri pomáhala získávat do spolku nové členky, které pak Ranier zneužíval. Udělal si z nich otrokyně, které mu musely sloužit - a to i v posteli!

Spolek měl fungovat na základě pyramidového programu, kde ženy získávaly postup za nábor nových členek, které platily tisíce dolarů za údajné "sebezdokonalovací kurzy".

Ranieriho zadrželi agenti Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) v březnu v Mexiku. Spolu s ním a Mackovou jsou v případu obviněni ještě další dva lidé. 

Šestatřicetiletá Macková v pondělí před soudem mimo jiné vyprávěla o tom, jak dostala od vůdce sekty kompromitující materiály na dvě ženy včetně jejich fotografií. Těm pak vyhrožovala, že tyto informace i snímky zveřejní, pokud nevstoupí do Ranierovy sekty a nestanou se jeho sexuálními otrokyněmi.

Allison Mack, an actress who was among the most high-profile members of the cultlike group Nxivm, was expected to plead guilty to charges related to her involvement in the group https://t.co/f1VkBeoNEz

— The New York Times (@nytimes) 8. dubna 2019

Ženy byly cejchovány podobně jako dobytek, měly na sobě iniciály Raniera a Mackové. Ze získaných důkazů vyplývá, že se Mack osobně cejchování účastnila. Ženy musely dodržovat náročnou dietu, která se skládala jen z 800 kalorií denně, což se výrazně podepsalo na jejich zdraví.

Herečka, kterou v souvislosti s její rolí v sektě zatkli agenti FBI už loni, původně všechna obvinění odmítala. Nyní před soudem vysvětlila, že ve vazbě měla čas o všem přemýšlet a tak se rozhodla ke všemu přiznat. Dodala, že svých činů lituje a ženám, kterým způsobila trápení, se chce omluvit.

„Byla jsem přesvědčená, že záměrem Keitha Ranieriho je pomáhat lidem, ale mýlila jsem se," kála v pondělí u soudu. „Vím, že mohu být, a také budu lepším člověkem," tvrdí herečka. Verdikt v jejím případě mají vynést 11. září Čelí obvinění z trestných činů kuplířství a spiknutí, za což jí hrozí trestní sazba od 15 let až na doživotí. 

Kromě Smallville se herečka objevila i v seriálech Wilfred, Americká odysea či ve filmech Miláčku, zmenšil jsem nás nebo Neuvěřitelný anděl.

Témata: Allison Mack USA sekty