TAJEMSTVÍ Harryho a Meghan, které se neměl nikdo dozvědět!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. dubna 2019 11:24 | Aktualizováno: 7. dubna 2019 2:02

Nový účet britského prince Harryho a jeho manželky Meghan na sociální síti instagram pokořil dosavadní světový rekord v rychlosti, za jakou nasbíral milion sledujících. Na pozadí této zprávy, která vzbudila vášně po celém světě, se ale skrývá velké tajemství.

Počet lidí sledujících instagramový účet 34letého prince Harryho a jeho o tři roky starší manželky překročil čtyři miliony. Vévoda s vévodkyní přitom sledovali jen 23 jiných účtů, například některých charitativních organizací či těch, které patří jiným členům královské rodiny včetně královny Alžběty.

Pro vévodkyni ze Sussexu, která by měla podle britských médií na konci dubna či na počátku května porodit své první dítě, je zřízení účtu návratem na sociální sítě.

Profil vévoda s vévodkyní pojmenovali sussexroyal, jak se ale ukázalo, nejde o původní název. Účet si pod tímto jménem založil před třemi lety muž pocházející z anglického Sussexu a pojmenoval ho podle svého rodiště a přezdívky fotbalového klubu Reading FC, kterému se přezdívá Royals.

"Lichotilo mi to, ale zároveň mě to naštvalo," řekl Daily Mailu Kevin Keiley (44), kterému princ Harry a jeho manželka Meghan podle jeho slov název přebrali.

Když si totiž minulý týden založili Harry a Meghan svůj účet na Instagramu, chtěli ho nazvat stejně. Sociální síť jim proto vyhověla a do Kevinova účtu přidala dva znaky, aniž by se ho na to zeptala nebo ho informovala. Nyní je jeho název _sussexroyal_. Společnost to vysvětluje tím, že nechtěla způsobit zbytečný zmatek.

Témata: Princ Harry Meghan Markle