Beyoncé dostane miliony! Bude s ní spolupracovat světoznámá firma!

Beyoncé

Autor: stars24.cz, ČTK

4. dubna 2019 19:36

Firma Adidas bude spolupracovat s americkou zpěvačkou Beyoncé na tvorbě značkové obuvi, oblečení a lifestylových potřeb. Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi, který již dříve uzavřel partnerství s americkým raperem Kanye Westem, to uvedl ve svém dnešním sdělení.

Adidas inspiruje úspěšná spolupráce Pumy a popové hvězdy Rihanny, která jeho německému konkurentovi pomohla získat více ženských zákaznic a zvednout prodej, napsala agentura Reuters.

Dohoda také oživí značku Ivy Park zaměřenou na oblečení pro fitness. Beyoncé ji vytvořila v roce 2016 společně s britským módním řetězcem Topshop a posléze ji celou odkoupila.

Oblečení pro ženy nyní tvoří zhruba čtvrtinu tržeb značky Adidas. To je méně než v případě Pumy, která jmenovala Rihannu v roce 2014 kreativní ředitelkou zaměřenou na ženskou módu. Více sportovního oblečení nyní nabízejí i módní firmy jako Gap a H&M.

Adidas v loňském roce zvýšil čistý zisk o 45 procent na 1,7 miliardy eur (43,6 miliardy Kč). Na růstu zisku mělo podíl fotbalové mistrovství světa a dobré výsledky podniku v Severní Americe a v Číně.

Témata: Beyoncé Adidas