Meghan krutě narazila? Po jejím prostě nebude!

Meghan Markle a princ Harry

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. dubna 2019 15:25 | Aktualizováno: 4. dubna 2019 22:27

Přestože je Meghan Markle už téměř rok členkou britské královské rodiny, snaží se dál dělat hodně věcí po svém a zachovat si alespoň nějakou svobodu. Jenže to se jí může pořádně vymstít!

Poté, co se bývalá herečka Meghan Markle loni v květnu přivdala do britské panovnické rodiny, byla oslavována díky tomu, že přinesla čerstvý vítr do jinak velmi konzervativního prostředí. Královští komentátoři však varují, že vévodkyně z Sussexu čelí odporu vůči jejímu osobnímu přístupu ke královské roli.

Královská expertka Anna Pasternaková říká: „Zdá se, že chce do monarchie přinést svůj vlastní styl, ale nemyslím si, že by to bylo vhodné. Myslím, že to nebude fungovat dlouho.“

Podle ní Meghan zřejmě nechápe, jaká je její role. „Nerozumí tomu, že nemůže být na globální scéně mezinárodní hvězdou. Tou je královna, pak Charles, pak William a Kate. To oni musí být hvězdami.“ zdůrazňuje expertka, že důraz je kladen především na následníky trůnu.

Meghan Markle si podle ní bude muset uvědomit, že už nemůže být v centru pozornosti a bude muset prokázat náležitou úctu ke královské rodině. „To je to, co zajišťuje kontinuitu monarchie a Windsorská dynastie odvádí neuvěřitelně dobrou práci, aby zůstala pohromadě – na rozdíl od jiných evropských panovnicích rodin, které se rozpadly,“ vysvětluje Pasternaková.

Britská královská rodina si totiž podle ní velmi dobře uvědomuje, kdo má být vidět ve světlech reflektorů. Obává se, aby Meghan nedopadla stejně jako princezna Diana nebo Wallis Simpsonová, kvůli které se král Eduard VIII. vzdal trůnu.

„Podle toho, co jsem zjistila při mém výzkumu pro mé knihy o Wallis Simpsonové a princezně Dianě je jediným cílem monarchie, jejím konečným cílem, přežití,“ varuje autorka.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)