Adela Banášová má tajemství: Její maminka je úspěšná umelkyně!

Adéla Banášová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. března 2019 18:36 | Aktualizováno: 31. března 2019 20:03

Málokdo v Česku ví, že úspěšná televizní moderátorka Adéla Vinczeová (dříve Banášová) pochází ze známé umělecké rodiny. Její maminka Mária dokonce právě teď v Česku vystavuje keramiku, má u nás tedy nyní víc kšeftů než její dcera.

Zatímco moderátorka Adéla Vinczeová nedávno o kšeft v Česku přišla, když letošní ročník Českých lvů uváděl herec Václav Kopta, její maminka si tu v současnosti vede o poznání lépe. Málokdo u nás totiž ví, že sedmašedesátiletá Mária Banášová je úspěšnou výtvarnicí, která vystavuje nejen doma na Slovensku, ale i v zahraničí.

Matka Adély je vystudovanou výtvarnicí a vlastní díla vystavuje i prodává už od roku 1987. „Přestaňte se mračit, protože v mém ateliéru je úsměv téměř povinný. A to navzdory skutečnosti, že život keramičky není žádná zábava,“ píše Mária, která působí pod uměleckým pseudonymem Ria, na svém webu.

Mária Banášová momentálně vystavuje v Česku, konkrétně v Českém Těšíně. Výstava, která v tamním divadle začala minulou sobotu a potrvá až do 22. dubna, má motto: „Našemu životnímu prostředí by prospělo, kdyby hloupost kvetla.“

Maminka populární moderátorky, kterou si čeští diváci mohou pamatovat také z pěvecké soutěže SuperStar, už navíc dostala další zajímavou nabídku. Z Česka se tak přesune do Polska, kde by měla vystavovat u významného sběratele výtvarného umění.

A co teď dělá naopak Vinczeová? Spolu s Danem Danglem, kterého Češi znají z improvizační show Partička, moderuje pořad televize Markíza 2 na 1, kde se střetávají se slavnými slovenskými osobnostmi. Na nedostatek práce si tak určitě nestěžuje.

Témata: Adéla Banášová